Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

ЦЕФЕ Македонија овозможува учество во Еразмус + програмата за 200 лица

Објавено на октомври 16th, 2020 | од admin

На ден 15.10.2020 година со почеток во 18:00 часот, ЦЕФЕ Македонија заедно со ЦЕФЕ Струмица и ЦЕФЕ Исток организираше онлајн настан под мотото “Преку Еразмус+ до нови животни хоризонти” кој беше во рамки на тродневниот глобален ... Прочитај повеќе


Вести

Коучинг на обучувачи за претприемништво

Објавено на септември 22nd, 2020 | од admin

На 19 и 20 септември 2020 година, во хотел Изгрев, Штип се одржа коучинг на обучувачите за претприемништво, кои ја користат ЦЕФЕ Методологијата. Целта на дводневната обука и коучинг беше обучувачите да се подготват за подобро ... Прочитај повеќе


Вести

Усогласени главните цели и фази на проектот „Социјално претприемништво за млади – SE4YOU”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство во областа на едукација на млади

Објавено на септември 17th, 2020 | од admin

На ден 16.09.2020 година, се одржа првата онлајн средба заедно со партнерите од Исланд, Грција, Кипар, Италија и Литванија во рамките на проектот „Социјално претприемништво за млади – SE4YOU”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство во областа ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на обуки за бизнис вештини во Источна Македонија

Објавено на септември 16th, 2020 | од admin

ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот “Креирање на центри за претприемништво во Источна Македонија” ве поканува на уникатни обуки за претприемништво и бизнис планирање. Главната цел на овие обуки е да ве обучи и да ви даде ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на тркалезни маси кои се спроведуваат во рамките на проектот “Одржлив развој преку спорт”

Објавено на август 26th, 2020 | од admin

Во рамките на проектот “Одржлив развој преку спорт” како дел од Еразмус+ програмата КА2: Стратешки партнерства во полето на едукација за возрасни, ЦЕФЕ Македонија спроведува повик за учество на тркалезни маси. Во перидот од 03.09.2020 до 04.09.2020 ... Прочитај повеќе


Вести

Транснационален состанок на партнерите од VOCCESS

Објавено на август 5th, 2020 | од admin

На 04 и 05 август 2020, ЦЕФЕ Македонија беше домаќин на интернационален состанок со партнерите од проектот VOCCESS Онлајн.  Целите на состанокот е да се презентираат резултатите од произведените едукативни материјали и проверка на фазата на ... Прочитај повеќе


Вести

Идните фасилитатори подготвени за спроведување на работилници за кариерен развој

Објавено на јули 26th, 2020 | од admin

Во рамките на Voccess проектот, а во организација на ЦЕФЕ Македонија, на 25.07.2020 година се одржа онлајн сесија за подготовка на идните фасилитатори за спроведување на работилници за кариерен развој. Подготвителната обука се одржа преку онлајн ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн состанок со партнерите на ZEUS

Објавено на јули 21st, 2020 | од admin

На 17.07.2020 година, партнерските организации во рамките на проектот Erasmus+ KA2 Strategic Partnership in the field of VET `Zooming Expressions Unitary Study” (Еразмус + КА2 Стратешко партнерство од областа на стручно образование и „Унитарна студија за ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за избор на фасилитатори за работилници за кариерен развој на млади

Објавено на јули 14th, 2020 | од admin

Работилница 28 Јули – 31 Јули 2020 | ЦЕФЕ Македонија спроведува повик за избор на 4 фасилитатори во рамките на проектот VOCCESS, проект во рамките на Еразмус + програмата, поддржан од Европската унија. Работилниците  се наменети ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ центрите во Македонија зајакнати со дополнителна вредност за пишување на проектни предлози

Објавено на јуни 30th, 2020 | од admin

Во петокот на 26.06.2020 година, ЦЕФЕ Македонија успешно ја реализираше ZOOM сесијата Кои се “купувачите” на вашите проектни предлози? – Евалуаторите!, во рамки на проектот “Креирање на регионални центри за претприемништво во Источна Македонија“, кој е ... Прочитај повеќе


Вести

Усогласување на проектните активности за време на „Ковид-19“ пандемијата

Објавено на јуни 25th, 2020 | од admin

Претставниците на партнерските организации во рамките на прoектот Еразмус + КА2 Стратешко партнерство од областа на едукацијата за возрасни – „Одржлив развој преку спорт“, одржаа онлајн состанок за усогласување на активностите и визијата на проектот според ... Прочитај повеќе


Вести

Кои се “купувачите” на вашите проектни предлози? – Евалуаторите!

Објавено на јуни 25th, 2020 | од admin

Во петок, 26.06.2020 од 19.00 до 20.30 ч, ЦЕФЕ Македонија организира ЗООМ сесија со двајца евалуатори на Еразмус+ проекти: Александра Глигорович од Црна Гора и Волкан Мудерисоглу  од Турција. Секој од избраните евалуатори има преку 15 ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација

Објавено на јуни 21st, 2020 | од admin

Во периодот од 01-12 јуни, успешно беше реализирана Обуката за планирање и пишување на проектна апликација која што беше организрана од страна на ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот „Креирање на регионални центри за претприемништво во ... Прочитај повеќе


Вести

Како методологијата на ЦЕФЕ влијае врз бизнисот и вработеноста ширум светот?

Објавено на јуни 9th, 2020 | од admin

ЦЕФЕ методологијата е создадена со цел да ги развива и подобрува бизнис компетенциите, менаџерските и личните компетенции кај различни видови целни групи (претприемачи, менаџери, едукатори, студенти, невработени … се до бегалци, земјоделци, затвореници, лица во незавидна ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација

Објавено на мај 27th, 2020 | од admin

Обука 1 Јуни – 12 Јуни 2020  Во рамки на проектот „Креирање на регионални центри за претприемништво во Источна Македонија“, ЦЕФЕ Македонија организира онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација. Обуката е произведена и ... Прочитај повеќе


Вести

Иновативноста и претприемништвото се клучни за секој бизнис

Објавено на март 13th, 2020 | од admin

ЦЕФЕ Македонија и Ино Тех Клуб потпишаа Mеморандум за соработка. Целта на документот е преку взаемна соработка двете организации да иницираат активности кои ќе поттикнуваат претприемнички иницијативи во земјава, како и интерeс за наука, технологија и ... Прочитај повеќе


Вести

Претприемништвото ги поврза Економскиот факултет од Штип и ЦЕФЕ Македонија

Објавено на март 11th, 2020 | од admin

На 25 февруари 2020 година, ЦЕФЕ Македонија потпиша меморандум за соработка со Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев” во Штип. Целта на документот е взаемна соработка во остварувањето на визијата за креирање на локални и регионални ... Прочитај повеќе


Вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Активностите за обуките во Источна Македонија во наредните 14 дена се одложуваат

Објавено на март 10th, 2020 | од admin

Согласно препораките кои што беа дадени од страна на Владата на Македонија поради новонастаната ситуација со корона вирусот, Ве известуваме дека активностите кои беа предвидени за обуките за претприемништво и бизнис планирање во Источна Македонија во ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ Македонија дел од обуката за ментори за социјално претприемништво во Солун

Објавено на март 7th, 2020 | од admin

Од 11ти до 16ти февруари во Солун, Грција се одвиваше третата обука за ментори за социјално претприемништво со наслов “Ефективно Менторство“. Учесници се 24 ментори за социјално претприемништво од шест земји меѓу кои беа претставници од ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на обуки за бизнис вештини во Источна Македонија

Објавено на март 4th, 2020 | од admin

ВАЖНО: Ви благодариме на интересот што го имате за нашите обуки во Источна Македонија, но Ве известуваме дека поради настанатата ситуација со коронавирусот дека обуките ќе се одржат во планираните градови, но кога ќе се тргнат препораките ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑