Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Глобална недела на претприемништво 2022 – Како до профитабилен бизнис?

Објавено на ноември 22nd, 2022 | од admin

На 17ти ноември 2022 година од 16 до 18 часот се одржа промо настанот „Како до прифитабилен бизнис“, во рамки на глобалната недела на претприемништвото 2022. Воведни обраќања имаа Бојан Китановиќ од Стартап Македонија кој објасни ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учесници на обуки: Како до профитабилен бизнис?

Објавено на ноември 18th, 2022 | од admin

ЦЕФЕ Македонија, во соработка со своите партнери, организира обука за финансиска писменост за водење на мал бизнис, наречени Микро бизнис игри до профитабилен бизнис. Обуката е структуирана според методологија на искуствено учење, односно предвидена е да ... Прочитај повеќе


Вести

Обуки во Словачка како дел од проектот Employability in Progress

Објавено на октомври 23rd, 2022 | од admin

Во периодот од 15.08.2022 до 23.08.2022 година во Кошице, Словачка се одржаа обуки како дел од проектот Employability in Progress. Домаќин на проектот беше EDUSTEPS, а имплементиран во соработка со INPRO, GEYC, CEFE Macedonia, MVNGO, Long-Term ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за обучувачи наречена „Микро Бизнис Игри“

Објавено на октомври 16th, 2022 | од admin

Замислете вие сте продавница за природни сокови во земја наречена „Кулија“, каде произведувате свежо цедени сокови.  Пред една година се мислевте вашето хоби да го претворите во одржлив бизнис. Зедовте мал заем (кредит) од локалната банка ... Прочитај повеќе


Вести

ОТВОРЕН ПОВИК: “Erasmus+ Days“ 2022

Објавено на октомври 5th, 2022 | од admin

ЦЕФЕ Македонија организира онлајн настан по повод ЕРАСМУС Денови на 15ти Октомври 2022 од 14:00 до 16:00 часот (Централно Европско Време). Целта на настанот е да се информираат ЦЕФЕ практичари низ светот за можностите што ги ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно се одржа првата Глобална ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво 2022

Објавено на септември 23rd, 2022 | од admin

На 25 и 26 август 2022 година во Скопје, Македонија претприемачите и идните претприемачи, лидери, едукатори, претставници на граѓански организации, влади и институции, заедно го прославија претприемништвото! Со големо задоволство пречекавме повеќе од 100 гости од ... Прочитај повеќе


Вести

ИНТЕРВЈУ: Зоран Витанов – “ЦЕФЕ ве учи како да размислувате и делувате како претприемач“

Објавено на август 14th, 2022 | од admin

Прочитајте го интервјуто со Зоран Витанов, еден од основачите на ЦЕФЕ Македонија, лидер, визионер и креатор на претпримачи. Тој ќе биде еден од говорниците на Глобалната ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво која што ќе се оддржи на ... Прочитај повеќе


Вести

Глобална ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво 2022

Објавено на јули 21st, 2022 | од admin

Претприемачи и идни претпприемачи, лидери, организации и институции, Ве покануваме заедно да го славиме претприемништвото! Со големо задоволство сакаме официјално да Ви ја најавиме првата Глобална ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво, која ќе се одржи во Хотел ... Прочитај повеќе


Вести

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКА: „Претприемништво преку спорт“

Објавено на јуни 6th, 2022 | од admin

Дали сте заинтересирани за претприемништво? Дали знаете дека можете да научите за претприемништво преку спорт? Доколку сакате да стекнете претприемачки вештини, а во исто време да бидете активни и да се забавувате, ова е вистинската обука за ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирани обуки за финансиска писменост

Објавено на јуни 5th, 2022 | од admin

Во периодот април – јуни 2022, во Македонија се одржаа обуки за финансиска писменост преку едукација и вештини за штедење. Овие обуки беа организирани од страна на Асоцијација на агроекономисти на Македонија, Џуниор Ачивмент Македонија и ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учесници на обуки: Финансиска писменост преку игри за штедење

Објавено на април 14th, 2022 | од admin

Април – мај 2022 |онлајн, македонски јазик Здраво! Ви благодариме за вашиот интерес за обуките кои имаат за цел да ги откријат предностите, целта и добивките од штедењето.  За што се работи во програмата? Во текот ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ Македонија стана заштитена трговска марка

Објавено на април 8th, 2022 | од admin

Денеска живееме во време каде што деловната заедница се повеќе се глобализира и бизнисите и светот се дигитализираат со брзо темпо. Пазарот станува се повеќе натрупан, па доколку сакате да останете компетитивни, мора да понудите квалитет, ... Прочитај повеќе


Вести

СОЦИЈАЛНОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО НЕ Е КВАНТНА ФИЗИКА

Објавено на март 15th, 2022 | од admin

Присутните на настанот се уверија дека идеите за социјален бизнис не се квантна физика туку препознаени потреби или предизвици со кои се соочуваме во секојдневното општествено живеење. На 11.03.2022 во Хотел Панорамика во Скопје се оддржа ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за настан за вмрежување „Поддршка за социјалните претприемачи”

Објавено на март 1st, 2022 | од admin

Чест ни е да Ве поканиме на настан за вмрежување и забава „Поддршка за социјалните претприемачи” , кој ќе се одржи на 11-ти март 2022 година во хотел „Панорамика“ во Скопје (ул. Тодор Александров бр. 57), ... Прочитај повеќе


Вести

Имате бизнис решение за некој социјален проблем или потреба?

Објавено на јануари 23rd, 2022 | од admin

Овозможуваме пет дена во Литванија со покирени сите трошоци! На настан во Вилнус, кој ќе вмрежи и зајакне социјални претприемачи од Исланд, Кипар, Италија, Грција, Литванија и Македонија? Чувствувате дека имате бизнис решение за некој социјален ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на состанок за креирање на Стратешки план на ЦЕФЕ Македонија

Објавено на јануари 23rd, 2022 | од admin

ЦЕФЕ Македонија организира онлајн средба со заинтересирани учесници за: Презентација на активности и производи од SE4Y – Социјално претприемништво за млади ( 18.00 – 18.30 часот) Креирање на Стратешки план за тековните и идните активности на ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно спроведена работилницата Theory of Change

Објавено на јануари 3rd, 2022 | од admin

На 14 и 24 декември, тимот на InCARE од Министерство за труд и социјална политика и Црвен крст на Република Северна Македонија ја спроведоа работилницата Theory of Change која беше фокусирана на елаборирање на визијата за ... Прочитај повеќе


Вести

Изграден мост меѓу социјалните претприемачи од Балкан и Кавказ

Објавено на декември 17th, 2021 | од admin

На 14 декември 2021 година заврши 3 годишниот проект „Старт ит ап – Кип ит ап“, кој помогна да се креираат и зајакнат капацитетите на 25 ментори за социјални бизнис од Македонија, Бугарија, Грција, Хрватска, Турција и Азербејџан. ... Прочитај повеќе


Вести

Како до вештини за успех во време на глобални промени?

Објавено на октомври 27th, 2021 | од admin

ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот ГЕТ ЈЕС 2 (Глобална Размена и Тренинг за Услуги за Младинско Вработување) ве поканува на уникатни обуки за претприемништво и бизнис планирање. Главната цел на овие обуки е да ве обучи ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана обука за обучувачи во Турција

Објавено на октомври 12th, 2021 | од admin

На 29.09.2021 година заврши 14-дневната обука за Обучувачи по ЦЕФЕ методологија која се одржа во Сакарја, Турција и на која учествуваа обучувачи од Венецуела, Македонија, Турција, Бугарија, Филипини и Уганда. Во текот на обуката учесниците имаа ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑