Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Како до вештини за успех во време на глобални промени?

Објавено на октомври 27th, 2021 | од admin

ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот ГЕТ ЈЕС 2 (Глобална Размена и Тренинг за Услуги за Младинско Вработување) ве поканува на уникатни обуки за претприемништво и бизнис планирање. Главната цел на овие обуки е да ве обучи ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана обука за обучувачи во Турција

Објавено на октомври 12th, 2021 | од admin

На 29.09.2021 година заврши 14-дневната обука за Обучувачи по ЦЕФЕ методологија која се одржа во Сакарја, Турција и на која учествуваа обучувачи од Венецуела, Македонија, Турција, Бугарија, Филипини и Уганда. Во текот на обуката учесниците имаа ... Прочитај повеќе


Вести

ИНТЕРВЈУ: Емилија Митева Кацарски – “Главната причина поради која се приклучив на Академијата за развој и пишување на проекти e да научам како правилно се развива проектна идеја“

Објавено на август 11th, 2021 | од admin

Една од учесничките од првата група од Академијата за развој и пишување на проектни предлози, беше Емилија Митева Кацарски, Про-декан на Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев“. Прочитајте за нејзиното искуство од оваа академија во интервјуто ... Прочитај повеќе


Вести

Академија за пишување и развој на проектни предлози (есен 2021) Како до +30.000 евра за вашата проектна идеја?

Објавено на мај 28th, 2021 | од admin

Пишувањето на твојот проект, може да биде како да го барате патот кога сте изгубени. Доколку ви се случило тоа и не сте успеале, тогаш знаете дека најдобриот начин е да имате некој што ќе ве ... Прочитај повеќе


Вести

Повици за соработка во рамките на проектот GET YES 2

Објавено на мај 16th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот GET YES 2 – Global Exchange and Training for Youth Employment Services, имаме два отворени повици за соработка со експерти или пак организации. ПОВИК ЗА ЕКСПЕРТИ ДА СОЗДАДАТ ПРОГРАМИ ЗА ОБУКА Повик за експерти ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за обучувачи / тренери од Македонија во рамките на проектот “Искуствено учење за образование преку спорт“

Објавено на мај 10th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот “Искуствено учење за образование преку спорт“, ЦЕФЕ Македонија ги поканува обучувачите и тренерите кои се поврзани или имаат интерес во спортски активности, да се вклучат во проектот. Учесниците ќе бидат вклучени во: Training ... Прочитај повеќе


Вести

Како до +30.000 евра за вашата проектна идеја? Академија за пишување и развој на проектни предлози

Објавено на март 10th, 2021 | од admin

Пишувањето на твојот Европски проект, може да биде како да го барате патот кога сте изгубени. Доколку ви се случило тоа и не сте успеале, тогаш знаете дека најдобриот начин е да имате некој што ќе ... Прочитај повеќе


Вести

Календар на обуки 2021 – ЦЕФЕ Македонија

Објавено на февруари 23rd, 2021 | од admin

Ви го преставуваме календарот на обуките кои што ќе ги реализираме оваа 2021 година. Обуки: Академија за развој и пишување на проектни предлози Времетраење: Вкупно 40 часа Кога: 7 недели во март и април. Еднаш годишно! ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн средба за иновации во областа на стручното образование

Објавено на февруари 18th, 2021 | од admin

На 12.02.2021 година, се одржа онлајн средба помеѓу партнерите од проектот „Zooming Expression Unity Study – ZEUS”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство за иновации во областа на стручното образование. На состанокот помеѓу партнерите се дискутираше за ... Прочитај повеќе


Вести

„Не можете да дадете нешто ако не знаете што сакаат другите“

Објавено на февруари 9th, 2021 | од admin

Ова е мотото на проектот GET YES 2 во рамките на истражувањето што се одвива во 6 земји низ светот: Македонија, Венецуела, Бугарија, Уганда, Турција и Филипини. Повеќе од 20 истражувачи, овој февруари 2021 година, ги испитуваат ... Прочитај повеќе


Вести

ИСТРАЖУВАЊЕ: Што ви е потребно да бидете глобални претприемачи?

Објавено на февруари 7th, 2021 | од admin

ЦЕФЕ Македонија и партнерите во проектот “GET YES 2” – Erasmus + KA2 – Capacity building in the field of youth/ACPALA“, спроведуваат истражување за да ги идентификуваат потребите и недостатоците од вештини кај младите луѓе и ... Прочитај повеќе


Вести

Нова соработка за јакнење на младите во Македонија

Објавено на февруари 3rd, 2021 | од admin

На 02.02.2021 година, ЦЕФЕ Македонија потпиша меморандум за соработка со Здружението за слепи лица и лица со оштетен вид на град Скопје. Преку оваа соработка се отвараат нови можности за спроведување на заеднички акции и иницијативи, ... Прочитај повеќе


Вести

Четврта онлајн средба со партнерите од проектот “GET YES 2”

Објавено на јануари 30th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот „GET YES 2“ – Erasmus + KA2 – Градење на капацитети во областа на младите/ACPALA, ЦЕФЕ Македонија заедно со партнерите на проектот го одржаа четвртиот онлајн состанок на 27.01.2021 година. Покрај финализирањето на истражувањето кое ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за обучувачи: Global Exchange and Training for Youth Employment Services (рокот за пријавување е продолжен до 30.04.2021)

Објавено на јануари 20th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот “Global Exchange and Training for Youth Employment Services 2 ” ко-финансиран од Програмата Еразмус + на Европската унија, имаме отворен повик за обука за обучувачи за претприемништво која што ќе се одржи ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн средба помеѓу партнерите од проектот “SE4Y – Социјално претприемништво за млади“

Објавено на јануари 18th, 2021 | од admin

На 14.01.2021 се одржа онлајн средба помеѓу партнерите од проектот “SE4Y – Социјално претприемништво за млади“ , на кој го довршивме првиот интелектуален производ  „План за креирање на социјален бизнис“. Планот ќе биде објавен во месец ... Прочитај повеќе


Вести

Агенда за курсот Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies

Објавено на јануари 11th, 2021 | од admin

Од 12 до 28 јануари, 2021 година, ќе се одржи светскиот курс по претприемништво Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies. Овој курс го оргнизира професорот Мајкл Голдберг од Case Western Reserve University (CWRU), во ... Прочитај повеќе


Вести

Планот за социјален бизнис во завршна фаза

Објавено на декември 19th, 2020 | од admin

Изработката на Планот за креирање на социјален бизнис во рамки на  проектот ” SE4Y – Социјално претприемништво за млади”  е во финална фаза. На состанокот кој се одржа на 15.12.2020 год. преку видео платформата ZOOM, ЦЕФЕ ... Прочитај повеќе


Вести

Втор состанок со партнерите во рамките на проектот “GET YES 2”

Објавено на декември 14th, 2020 | од admin

На 10ти декември 2020 година, се одржа вториот состанок во рамките на проектот “GET YES 2” – Еразмус + КА2 – Градење на капацитети во областа на младите. Средбата се одржа онлајн преку платформата ZOOM, а ... Прочитај повеќе


Вести

Соработка на два проекти за промовирање на социјално претприемништво во Македонија

Објавено на декември 9th, 2020 | од admin

На 04.12.2020 година, Јован Сталевски од ЦЕФЕ Македонија, кој е претставник на проектот „Социјално претприемништво за млади“, финансиран од Еразмус + Програма на Европската комисија, одржа состанок со Миндаугас Данис, долгорочен експерт за проектот „ Поддршка ... Прочитај повеќе


Вести

Светски курс за претприемништво

Објавено на ноември 30th, 2020 | од admin

Професор Michael Goldberg од Case Western Reserve University (CWRU) , во соработка со Американската амбасада во Р. Македонија и ЦЕФЕ Македонија, организираат група за курсот „Надвор од Силиконската долина“ кој ќе се оддржи од 12 до ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑