Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Повик за настан за вмрежување „Поддршка за социјалните претприемачи”

Објавено на март 1st, 2022 | од admin

Чест ни е да Ве поканиме на настан за вмрежување и забава „Поддршка за социјалните претприемачи” , кој ќе се одржи на 11-ти март 2022 година во хотел „Панорамика“ во Скопје (ул. Тодор Александров бр. 57), ... Прочитај повеќе


Вести

Имате бизнис решение за некој социјален проблем или потреба?

Објавено на јануари 23rd, 2022 | од admin

Овозможуваме пет дена во Литванија со покирени сите трошоци! На настан во Вилнус, кој ќе вмрежи и зајакне социјални претприемачи од Исланд, Кипар, Италија, Грција, Литванија и Македонија? Чувствувате дека имате бизнис решение за некој социјален ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на состанок за креирање на Стратешки план на ЦЕФЕ Македонија

Објавено на јануари 23rd, 2022 | од admin

ЦЕФЕ Македонија организира онлајн средба со заинтересирани учесници за: Презентација на активности и производи од SE4Y – Социјално претприемништво за млади ( 18.00 – 18.30 часот) Креирање на Стратешки план за тековните и идните активности на ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно спроведена работилницата Theory of Change

Објавено на јануари 3rd, 2022 | од admin

На 14 и 24 декември, тимот на InCARE од Министерство за труд и социјална политика и Црвен крст на Република Северна Македонија ја спроведоа работилницата Theory of Change која беше фокусирана на елаборирање на визијата за ... Прочитај повеќе


Вести

Изграден мост меѓу социјалните претприемачи од Балкан и Кавказ

Објавено на декември 17th, 2021 | од admin

На 14 декември 2021 година заврши 3 годишниот проект „Старт ит ап – Кип ит ап“, кој помогна да се креираат и зајакнат капацитетите на 25 ментори за социјални бизнис од Македонија, Бугарија, Грција, Хрватска, Турција и Азербејџан. ... Прочитај повеќе


Вести

Како до вештини за успех во време на глобални промени?

Објавено на октомври 27th, 2021 | од admin

ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот ГЕТ ЈЕС 2 (Глобална Размена и Тренинг за Услуги за Младинско Вработување) ве поканува на уникатни обуки за претприемништво и бизнис планирање. Главната цел на овие обуки е да ве обучи ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана обука за обучувачи во Турција

Објавено на октомври 12th, 2021 | од admin

На 29.09.2021 година заврши 14-дневната обука за Обучувачи по ЦЕФЕ методологија која се одржа во Сакарја, Турција и на која учествуваа обучувачи од Венецуела, Македонија, Турција, Бугарија, Филипини и Уганда. Во текот на обуката учесниците имаа ... Прочитај повеќе


Вести

ИНТЕРВЈУ: Емилија Митева Кацарски – “Главната причина поради која се приклучив на Академијата за развој и пишување на проекти e да научам како правилно се развива проектна идеја“

Објавено на август 11th, 2021 | од admin

Една од учесничките од првата група од Академијата за развој и пишување на проектни предлози, беше Емилија Митева Кацарски, Про-декан на Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев“. Прочитајте за нејзиното искуство од оваа академија во интервјуто ... Прочитај повеќе


Вести

Академија за пишување и развој на проектни предлози (есен 2021) Како до +30.000 евра за вашата проектна идеја?

Објавено на мај 28th, 2021 | од admin

Пишувањето на твојот проект, може да биде како да го барате патот кога сте изгубени. Доколку ви се случило тоа и не сте успеале, тогаш знаете дека најдобриот начин е да имате некој што ќе ве ... Прочитај повеќе


Вести

Повици за соработка во рамките на проектот GET YES 2

Објавено на мај 16th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот GET YES 2 – Global Exchange and Training for Youth Employment Services, имаме два отворени повици за соработка со експерти или пак организации. ПОВИК ЗА ЕКСПЕРТИ ДА СОЗДАДАТ ПРОГРАМИ ЗА ОБУКА Повик за експерти ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за обучувачи / тренери од Македонија во рамките на проектот “Искуствено учење за образование преку спорт“

Објавено на мај 10th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот “Искуствено учење за образование преку спорт“, ЦЕФЕ Македонија ги поканува обучувачите и тренерите кои се поврзани или имаат интерес во спортски активности, да се вклучат во проектот. Учесниците ќе бидат вклучени во: Training ... Прочитај повеќе


Вести

Како до +30.000 евра за вашата проектна идеја? Академија за пишување и развој на проектни предлози

Објавено на март 10th, 2021 | од admin

Пишувањето на твојот Европски проект, може да биде како да го барате патот кога сте изгубени. Доколку ви се случило тоа и не сте успеале, тогаш знаете дека најдобриот начин е да имате некој што ќе ... Прочитај повеќе


Вести

Календар на обуки 2021 – ЦЕФЕ Македонија

Објавено на февруари 23rd, 2021 | од admin

Ви го преставуваме календарот на обуките кои што ќе ги реализираме оваа 2021 година. Обуки: Академија за развој и пишување на проектни предлози Времетраење: Вкупно 40 часа Кога: 7 недели во март и април. Еднаш годишно! ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн средба за иновации во областа на стручното образование

Објавено на февруари 18th, 2021 | од admin

На 12.02.2021 година, се одржа онлајн средба помеѓу партнерите од проектот „Zooming Expression Unity Study – ZEUS”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство за иновации во областа на стручното образование. На состанокот помеѓу партнерите се дискутираше за ... Прочитај повеќе


Вести

„Не можете да дадете нешто ако не знаете што сакаат другите“

Објавено на февруари 9th, 2021 | од admin

Ова е мотото на проектот GET YES 2 во рамките на истражувањето што се одвива во 6 земји низ светот: Македонија, Венецуела, Бугарија, Уганда, Турција и Филипини. Повеќе од 20 истражувачи, овој февруари 2021 година, ги испитуваат ... Прочитај повеќе


Вести

ИСТРАЖУВАЊЕ: Што ви е потребно да бидете глобални претприемачи?

Објавено на февруари 7th, 2021 | од admin

ЦЕФЕ Македонија и партнерите во проектот “GET YES 2” – Erasmus + KA2 – Capacity building in the field of youth/ACPALA“, спроведуваат истражување за да ги идентификуваат потребите и недостатоците од вештини кај младите луѓе и ... Прочитај повеќе


Вести

Нова соработка за јакнење на младите во Македонија

Објавено на февруари 3rd, 2021 | од admin

На 02.02.2021 година, ЦЕФЕ Македонија потпиша меморандум за соработка со Здружението за слепи лица и лица со оштетен вид на град Скопје. Преку оваа соработка се отвараат нови можности за спроведување на заеднички акции и иницијативи, ... Прочитај повеќе


Вести

Четврта онлајн средба со партнерите од проектот “GET YES 2”

Објавено на јануари 30th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот „GET YES 2“ – Erasmus + KA2 – Градење на капацитети во областа на младите/ACPALA, ЦЕФЕ Македонија заедно со партнерите на проектот го одржаа четвртиот онлајн состанок на 27.01.2021 година. Покрај финализирањето на истражувањето кое ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за обучувачи: Global Exchange and Training for Youth Employment Services (рокот за пријавување е продолжен до 30.04.2021)

Објавено на јануари 20th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот “Global Exchange and Training for Youth Employment Services 2 ” ко-финансиран од Програмата Еразмус + на Европската унија, имаме отворен повик за обука за обучувачи за претприемништво која што ќе се одржи ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн средба помеѓу партнерите од проектот “SE4Y – Социјално претприемништво за млади“

Објавено на јануари 18th, 2021 | од admin

На 14.01.2021 се одржа онлајн средба помеѓу партнерите од проектот “SE4Y – Социјално претприемништво за млади“ , на кој го довршивме првиот интелектуален производ  „План за креирање на социјален бизнис“. Планот ќе биде објавен во месец ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑