Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Бизнис средба и саем за кариера во Тетово

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

На 29ти април 2015, присуствуваме на десеттиот Саем за Кариера кој се одржа на SEEU Универзитетот Југоисточна Европа, при што реализиравме и бизнис средбата со студентите од универзитетот и технолошкиот парк SEEU TechPark. Тимот на проектот ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис Средба во Скопје

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

На 28 април 2015 во Американското Катче Скопје American Corner Skopje/ American Educational Center тимот на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата држава„ одржа бизнис средба на ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средби на Технички и Правен факултет во Битола

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

На 27ми април 2015, тимот реализира бизнис средба со 100тина студенти од факултетите во Битола. Целта беше да прикажеме информации за отпочнување и развој на бизнис во Македонија, како и размена на информации и искуства со ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средба Охрид

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Средба со студентите од Факултетот за туризам и угостителство во Охрид, пред кои преку видео спот беа прикажани можностите за бизнис во Македонија. Се претставија концептите на бизнис старт ап центри, бизнис инкубатори, технолошки паркови, фондации ... Прочитај повеќе


Вести

АмЧам Практикантска програма

Објавено на април 30th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) во соработка со своите компании членки распишува КОНКУРС за практикантски ангажмани Програмата на Амчам Македонија „Отвори врата“ има за цел да ги поттикне компаниите членки да создадат услови за ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис Средба Струга

Објавено на април 23rd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Во рамки на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата земја“ се одржа бизнис средба во Струга (22.04.2015). Благодариме на Меѓународниот Универзитет Струга што беа одлични домаќини и ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средба во Струмица

Објавено на април 23rd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Во рамки на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата земја“ се одржа бизнис средба во Струмица (21.04.2015). Благодариме на Центарот за вработување во Струмица што беа одлични ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средба во Штип

Објавено на април 23rd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Тимот на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата земја“ денес (20.04.2015) одржа бизнис средба во Штип. Благодариме на American Corner Stip што беа одлични домаќини, фотографи, професионалци ... Прочитај повеќе


Вести

Гостување на ТВ Орбис Битола

Објавено на април 17th, 2015 | од Stefan Spasenovski

По повод светскиот ден на претприемништвото – 16ти април, претседателот на ЦЕФЕ Македонија, Јован Сталевски, гостуваше во попладневната програма „Пелагонија на дланка“ на локалната телевизија Орбис од Битола. Главни теми на разговорт беа тековните активности од ... Прочитај повеќе


Вести

Гостување на ТВ МЕГА Битола

Објавено на април 17th, 2015 | од Stefan Spasenovski

По повод светскиот ден на претприемништвото, претседателот на ЦЕФЕ Македонија, Јован Сталевски, гостуваше во утринската програма на локалната хдтв МЕГА од Битола. Покрај општите теми за претставување на организацијата, активностите и уникатната методологија за креирање на ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средби низ градовите во Македонија

Објавено на април 14th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Студенти, невработени или вработени граѓани, постојни или идни претприемачи, владини претставници, претставници на универзитетите, претставници на граѓанскиот сектор – тимот на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да ја развивате вашата ... Прочитај повеќе


Вести

Запознавање на Охридската јавност со целите на проектот

Објавено на март 28th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Претставници од проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата земја“, како и претставничка од Локалната Агенција за Развој – Струга гостуваа во утринската емисија „Јоклама“ на ТВМ – ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ Методологијата промовирана меѓу Романската академска заедница

Објавено на март 26th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Преку онлајн списанието за академски текстови на Центарот за Академско Усовршување, ЦЕФЕ Методологијата им е претставена и на академската заедница во Романија. Целиот текст најдете го тука Текстот е на англиски јазик... Прочитај повеќе


Вести

Поттикнување на претприемачкиот дух меѓу студентите

Објавено на март 12th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Обучувач од тимот на ЦЕФЕ Македонија ги презентираше активностите на организацијата, како ЦЕФЕ методологијата успешно создава претприемачи, како и за престојните средби и работилници кои ќе се организираат во рамките на тековниот проект „Зошто да одите ... Прочитај повеќе


Вести

Кредитот може да те грее или изгори

Објавено на март 12th, 2015 | од Stefan Spasenovski

За целите на видеата од проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата земја“, тимот разговараше со Тасевски Тони, 46 годишен земјоделец од с. Логоварди, Битола. Тој ни ја ... Прочитај повеќе


Вести

За претприемништвото во Македонија и успешните приказни

Објавено на февруари 26th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Која е историјата на претприемништвото во Македонија? Како се развиваше низ годините? Кои се предносите, а кои слабостите, како и тоа кои се предизвиците на претприемништвото во земјава? На овие и други теми разговаравме со Зоран ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за партнери од Еразмус + Програмски земји

Објавено на јануари 21st, 2015 | од Stefan Spasenovski

Почитувани, ЦЕФЕ Македонија, заедно со партнерите од Кајзери, Турција – ЛИФОС група, бараме партнерски оганизации (НВО, Европски Младински НВО, социјални претпријатија, јавни установи, неформални групи на граѓани, асоцијации на региони, компании активни во полето на општествената ... Прочитај повеќе


Вести

Партнерство во интернационален проект за младински работници

Објавено на јануари 6th, 2015 | од admin

„Кога се смееш, се менуваш, кога ти се менуваш – целиот свет се менува“ Мадан Катариа Во летото 2014, ЦЕФЕ Македонија беше партнерска организација, заедно со Француската Crefad-Loire во реализација на проектот „Смеењето, едукативна алатка за ... Прочитај повеќе


Вести

Фасилитирани сесии на онлајн курсот: “Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies”

Објавено на ноември 15th, 2014 | од admin

Обучувачот и член на ЦЕФЕ Македонија, Јован Сталевски во текот на Ноември 2014 година беше фасилитатор на средбите во рамките на онлјан курсот: “Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies” кои се одржуваа во Американското ... Прочитај повеќе


Вести

Кафе со Г-ин Пол Волерс

Објавено на ноември 15th, 2014 | од admin

Нашиот тим учествуваше на настанот „Кафе со Дипломат“, одржана во Американско Катче Битола, каде што Г-ин Пол Волерс го сподели своето професионално искуство како дипломат. Тој исто така ја сподели и поддршката и енеергијата што ја црпел ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑