Вести no image

Објавено на септември 25th, 2014 | од admin

0

ЦЕФЕ Македонија во светот

This post is also available in: English

Во периодот, август – септември 2014, ЦЕФЕ Македонија соработуваше со своите партнери за развој на два проекти поднесени во прогргамата Еразмус+, во клучната акција за стратешки партнерства:

  1. Стратешки партнерства за градење на капацитетите на младите во светот, на проект за борба против невработеноста кај младите, насловен „ГЕТ ЈЕС“, соработувавме со нашите партнери од 4 континенти: “Platforma Aurea” од Чиле, Филипинската CEFE Network Foundation INC, Business Work Ltd од Јамајка и CEFE International од Германија.
  2. Стратешки партнерства во областа на младите, за креирање на проектот „Транзициски ресурси и кариерни услуги за млади со попреченост“, соработувајќи со партнерите од ЕУ: “ActGlobal” од Велика Британија, “ELIX – Conservation Volunteers” – Грција, “CEIPES” – Италија, “GÖNÜL ERLERİ” од Турција и “Centrul de Excelenta Academica” од Романија.

Со ова искуство, нашиот тим ги зацврсти врските и соработката со нашата партнерска мрежа, покажа одлична посветеност во развој на проектите, како и резултати од истржувањата направени во облстите, следејќи ја мисијата за подобрување на компетенциите кај луѓето низ светот.


За авторотBack to Top ↑