Вести

Објавено на јануари 11th, 2021 | од admin

0

Агенда за курсот Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies

Од 12 до 28 јануари, 2021 година, ќе се одржи светскиот курс по претприемништво Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies. Овој курс го оргнизира професорот Мајкл Голдберг од Case Western Reserve University (CWRU), во соработка со Американската амбасада во Р. Македонија и ЦЕФЕ Македонија.

Сите оние кои што се заинтересирани на темата за поддршка на развојот на претприемништвото ги повикуваме да се вклучат бидејќи ова е ексклузивна и единствена шанса да го следите овој курс и од кај нас. 

Дискусиите во живо ќе се реализираат во вторници, среди и четвртоци од 18.00-19.00 часот почнувајќи од 12 јануари и завршувајќи на 28 јануари, 2021 година. Исто така, две сесии ќе бидат одржани во саботи ( 12ти и 23ти јануари,2021) 

Сесиите ќе бидат снимени за студентите кои нема да бидат во можност да ги следат во живо.

АГЕНДА ЗА КУРСОТ 

  • 12.01.2021 со почеток од 18 часот e првата сесија на која ќе имате можност да ги слушнете Мајкл Голдберг, Сузан Хили, Јован Сталевски и Нина Николиќ кои што ќе ве запознаат со целиот курс.

Сите заинтересирани слободоно можете да го следите курсот преку платформата ZOOM на линкот  https://cwru.zoom.us/j/92481132982… 

Линк до ивентот на Фејсбук: https://fb.me/e/4Sl0SeaBS 

  • 13.01.2021 со почеток од 18 часот е втората сесија на која Лиза Делп, поранешен извршен директор на Ohio Third Frontier и Коста Петров, генерален директор на Фонд за иновации и технолошки развој на Македонија ќе зборуваат за улогата на владата во развој на претпримеништвото. 

Сите заинтересирани слободоно можете да го следите курсот преку платформата ZOOM на линкот: https://cwru.zoom.us/j/92481132982?pwd=T1lLZ1FNMFJsSnF1TzFtSjNvOEV4Zz09

Линк до ивентот на Фејсбук: https://fb.me/e/3oF2AO95F

  • 14.01.2021 со почеток од 18 часот ќе започне третата сесија со Мери Мекхенри, директор на програмата во Фондацијата Бартон Д. Морган и Никица Кусиникова, извршен директор на Здружението Конект во Македонија. Тие ќе разговараат за улогата на филантропијата во градењето на претприемништво.

Сите заинтересирани слободоно можете да го следите курсот преку платформата ZOOM на линкот: https://cwru.zoom.us/j/92481132982?pwd=T1lLZ1FNMFJsSnF1TzFtSjNvOEV4Zz09 

Линк до ивентот на Фејсбук: https://fb.me/e/1QfHI8y5t 

  • 16.01.2021 со почеток од 15 часот ќе се одржи четвртата сесија со Хејли Бурк, сениор менаџер за напредок во JumpStart Inc. во Кливленд и Марија Димовска, проект менаџер во Startup Macedonia. Тие ќе разговараат за улогата на посредничките организации во градењето на претприемништво.

Сите заинтересирани слободоно можете да го следите курсот преку платформата ZOOM на линкот: https://cwru.zoom.us/j/92481132982?pwd=T1lLZ1FNMFJsSnF1TzFtSjNvOEV4Zz09 

Линк до ивентот на Фејсбук: https://fb.me/e/10B2M21Wg 

  • 19.01.2021 со почеток од 18 часот ќе започне сесијата со Алексис Комселис, соработник за предавање на претприемништво на Alba Graduate Business School и Гого Рафајловски, главен оперативен директор на SEEUTechPark. Тие ќе разговараат за улогата на институциите за прицврстување и како да ги искористат врз основа на нивните искуства.

Сите заинтересирани слободоно можете да го следите курсот преку платформата ZOOM на линкот: https://cwru.zoom.us/j/92481132982?pwd=T1lLZ1FNMFJsSnF1TzFtSjNvOEV4Zz09 

Линк до ивентот на Фејсбук: https://fb.me/e/20tHszfnt 

  • 20.01.2021 со почеток од 18 часот ќе се одржи сесијата со Јозеф Скарантино, сениор програмски менаџер во Techstars Денвер и Весна Иваноска, програмски менаџер во Seavus Accelerator. Тие ќе разговараат за улогата на акцелераторите во зајакнувањето на претприемништвото.

Сите заинтересирани слободоно можете да го следите курсот преку платформата ZOOM на линкот: https://cwru.zoom.us/j/92481132982?pwd=T1lLZ1FNMFJsSnF1TzFtSjNvOEV4Zz09

Линк до ивентот на Фејбук: https://fb.me/e/7EyqhirRh 

  • 21.01.2021 со почеток од 18 часот ќе се одржи сесијата со Лин Ајлуни, соработник за инвестиции во North Coast Ventures и Пеце Ангелковски, ангел инвеститор и извршен директор во X3M Labs. Тие ќе разговараат за ангелските инвеститори.

Сите заинтересирани слободоно можете да го следите курсот преку платформата ZOOM на линкот: https://cwru.zoom.us/j/92481132982?pwd=T1lLZ1FNMFJsSnF1TzFtSjNvOEV4Zz09 

Линк до ивентот на Фејсбук: https://fb.me/e/1ZhlR7rAo 

  • 26.01.2021 со почеток од 18 часот ќе се одржи сесијата со Луис Руано Марон (директор во RICARI), Ели Жабевска (сениор соработник во South Central Ventures) и Игор Маџовски (соработник за инвестиции на Западен Балкан – Swiss-EP). Тие ќе разговараат за улогата на ризичниот капитал во поддршката на претприемништвото. 

Сите заинтересирани слободоно можете да го следите курсот преку платформата ZOOM на линкот: https://cwru.zoom.us/j/92481132982?pwd=T1lLZ1FNMFJsSnF1TzFtSjNvOEV4Zz09 

Линк до ивентот на Фејсбук: https://fb.me/e/1162ohOqu 

  • На 27.01 и 28.01.2021 година, ќе се одржат групни презентации и дискусии. 


За авторотComments are closed.

Back to Top ↑