Успешно се одржа првата Глобална ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво 2022

На 25 и 26 август 2022 година во Скопје, Македонија претприемачите и идните претприемачи, лидери, едукатори, претставници на граѓански организации, влади и институции, заедно го прославија претприемништвото! Со големо задоволство пречекавме повеќе од 100 гости од 5 различни континенти, на првата Глобална ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво, која се одржа во хотел Панорамика во Скопје, Македонија.

НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА ПРОСЛАВИВМЕ:

-15 години пријателство и соработка од формирањето на ЦЕФЕ Македонија;

– 25 години откако ЦЕФЕ Методологијата гради компетентни економии во Македонија и Југоисточна Европа;

– Македонија е домаќин на меѓународна ЦЕФЕ конференција за прв пат по 30 години;

– Поддржувачи и придонесувачи во претприемачкиот екосистем;

– Претприемачи кои создаваат нова вредност за сите нас;

– Еразмус + програма и проект „Глобална размена и обука за вработување на млади 2“

ПРЕДНОСТИ ЗА ПРИСУТНИТЕ:

– Вмрежување и пријателства со луѓе од целиот свет

– Добри практики за вмрежување на претприемачите

– Учење за финансиските можности за реализација на проектни идеи;

– Запознавање и вклучување во креирањето на ЦЕФЕ стратегијата за 2030 година;

– Официјални сертификати за учесниците на конференцијата

– И што е најважно, забава и создавање на убави спомени;

На конференцијата имаше инспиративни разговори од претприемачи и лидери кои ги споделија своите размислувања и практики за нивните инспирации, идеи и нивните искуства во надминувањето на предизвиците, а вие учесниците добивте шанса да се поврзете со други истомисленици кои сакаат да научат повеќе за претприемништвото и економски развој низ целиот свет!

Конференцијата беше дел од проектот GET YES 2 финансиран од Еразмус+ програмата.