Обука за млади претприемачи во Вуковар, Хрватска

Обуката беше дизајнирана по светски познатата ЦЕФЕ методологија и водена од обучувачот од ЦЕФЕ Македонија, г-дин Зоран Витанов. Оваа е 4та ЦЕФЕ обука по ред, организирана од Youth Peace Group Danube YPGD, а финансирана од Министерство за социјална политика и млади на Р. Хрватска.

Учесниците на тренингот имаа можност да се стекнат со вештини за тоа како да отворат бизнис или како да го развиваат веќе постоечкиот, на различни теми: развивање идеја, финансиско планирање, стратегија, итн.