Глобална недела на претприемништвото 2020

Во рамки на Глобалната недела на претприемништво 2020 (GEW2020), која ќе се оддржи од 16.11.2020 – 22.11.2020, ЦЕФЕ Македонија организира онлајн настан на тема „Competency based economies through creation of entrepreneuers” (Преку компетентни претприемачи градиме конкурентни економии). Настанот ќе се оддржи на 21.11.2020 (сабота) во периодот од 17.00 – 20.00 часот, преку онлајн платформата ZOOM. Настанот ќе се реализира главно на македонски јазик, и делумно на англиски јазик. Говорници на настанот ќе бидат:

 1. Влатко Данилов – ЦЕФЕ тренер и консултант
 2. Rene Trex Resurreccion – Passion for Perfection, The Philippines
 3. Angelita B. Resurreccion – CEFE Philippines
 4. Juan Moya – CEFE Venezuela (Groupa Easy)
 5. Гого Рафајловски – IP консултант
 6. Емилија Митева Кацарки –  про декан на Економски факултет при УГД Штип и ЦЕФЕ тренер, ЦЕФЕ ИСТОК

Модератори и говорници на настанот ќе бидат:

 1. Јован Сталевски – ЦЕФЕ тренер и консултант, ЦЕФЕ Македонија
 2. Благој Трајков – проектен менаџер и ЦЕФЕ тренер, ЦЕФЕ ИСТОК

Настанот ќе се реализира по следнава агенда:

 • Зошто искуствено учење во обуките за претприемништво?
 • Кое е влијанието и добивките од ЦЕФЕ Методологијата во светот и Македонија
 • Зошто се важни обучувачите за претприемништво во креирањето на компетентни економии?
 • Презентирање на добра пракса за креирање и промоција на претприемачка култура во Македонија.
 • Инагурирање на новите ЦЕФЕ обучувачи и центри во Источна Македонија.

Сите заинтересирани учесници за овој настан ќе можат да го пријават своето учество на следниот линк: https://forms.gle/F2eYBNPD6zE5azPp7

Линк до платформата ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/81418024209?pwd=Z1VsbUI0YWRSZnBBUDhHa3J6T0dqdz09