Ја разгледувате "Ресурси" категорија

Ресурси

Водич за основање на социјален бизнис

Објавено на април 8th, 2021 | од admin

После многу онлајн состаноци меѓу експерти, истражување меѓу социјалните претприемачи и истражување на добри пракси од светот на социјалното претприемништво, ви го претставуваме Водичот за основање на Социјален Бизнис. Водичот за основање на Социјален Бизнис содржи патокази ... Прочитај повеќе


Ресурси

VOCCESS – новата апликација која ќе ти даде насоки во твојата кариера

Објавено на септември 11th, 2020 | од admin

Здружението за професионални обуки и услуги од областа на претприемништвото –  ЦЕФЕ Македонија, заедно со уште четири експертски организации од Шпанија, Бугарија, Италија и Турција, ја создадоа својата прва онлајн алатка за кариерно профилирање и насочување ... Прочитај повеќе


Ресурси

Прирачник за едукатори на возрасни

Објавено на јули 30th, 2020 | од admin

Се прашувате како најдобро учат возрасните? Како вие можете да креирате ситуации за искуствено учење? Ви требаат и методи, алатки и совети за организирање на обуки? Исто и совети од обучувачи кои го поминале процесот? Овој ... Прочитај повеќе


Ресурси

Корисен прирачник: Водич за социјални претприемачи

Објавено на јули 30th, 2020 | од admin

Во рамки на проектот „Start it UP, Keep it UP“ поддржан од Erasmus+ програмата на Европската Комисија заедно со партнерските организации од Азербејџан и партнери од Грција, Хрватска, Бугарија, креиравме корисен прирачник, Водич за социјални преприемачи. Во ... Прочитај повеќе


Ресурси

ИСТРАЖУВАЊЕ: Како влијае корона – кризата на бизнисот во Македонија?

Објавено на јули 3rd, 2020 | од admin

Забрзаното ширење на вирусот КОВИД 19 ја доведе светската економија во застој. Ова се времиња каде што таа се соочува со најголемиот предизвик во поновата ера како резултат на ненадејното запирање на економската активност како во ... Прочитај повеќе


Ресурси

Видео и корисен прирачник кој што произлезе од обуката “Experience the LOVE – make a better future”

Објавено на март 16th, 2020 | од admin

На обуката “Experience the LOVE – make a better future” на која што учествуваа нашите учеснички Евгенија Здравевска и Кристина Иванова во септември 2019 во Килду, Естонија како дел од Erasmus+ програмата, како финални резултати произлегоа ... Прочитај повеќе


Ресурси

МЛАДИНСКА ВРАБОТЕНОСТ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Објавено на мај 2nd, 2019 | од Trajche Anastasov

Оваа студија е подготвена од страна на Институтот за европска политика – Скопје, во соработка со Асоцијацијата за едукација Младиинфо Интернационал со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). Студијата е ... Прочитај повеќе


Ресурси

Материјали “Социјален бизнис за инклузија”

Објавено на септември 27th, 2017 | од admin

Во рамки на проектот “Социјално претприемништво за инклузија” кој што се одржа во јули 2017 година во Полска се изработија материјали за обука и едукација кои имаат за цел да ги поттикнат младинските работници на поголема ... Прочитај повеќе


Ресурси

Национален извештај за фамилијарни бизниси

Објавено на септември 27th, 2017 | од admin

Ви ги претставуваме наодите од истражувањата за: екосистемот во кој што растат и се развиваат фамилијарните бизниси во Македонија; потребите од вештини и надоградување на наследниците на фамилијарни бизниси во Македонија; Истражувањата беа спроведени во периодот ... Прочитај повеќе


Ресурси

Светски практики за поддршка и развој на претприемништвото

Објавено на јануари 27th, 2017 | од admin

Ви го претставуваме истражувањето за успешни светски практики во развојот и поддршка на претприемништвото. Оваа брошура има за цел да ви даде идеи и знаења што функционира во светски рамки и да ве поттикне да превземете ... Прочитај повеќе


Ресурси

Обука за Иновативни и неконвенционални модели на финансирање на МСП – видеа и материјали

Објавено на јануари 27th, 2016 | од admin

„Иновацијата не е за да се најде што недостига на пазарот па да се воведе. Иновацијата е за креирање на пазар што дотогаш не постоел. Добрите претприемачи наоѓаат работи кои не се потребни. Работи за кои ... Прочитај повеќе


Ресурси

Буклет на тема: Претворање на потребите на младите луѓе во акционен план за инклузивен раст на заедницата

Објавено на јануари 2nd, 2016 | од admin

Овај буклет е наменет како ресурс за учење за поддршка на неформалното образование за циклусот на Проектен Менаџмент (PCM) во рамката на младинска работа и развој на заедницата, со фокус на тоа како овај циклус може ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑