Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Успешно се одржа првата Глобална ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво 2022

Објавено на септември 23rd, 2022 | од admin

На 25 и 26 август 2022 година во Скопје, Македонија претприемачите и идните претприемачи, лидери, едукатори, претставници на граѓански организации, влади и институции, заедно го прославија претприемништвото! Со големо задоволство пречекавме повеќе од 100 гости од ... Прочитај повеќе


Вести

ИНТЕРВЈУ: Зоран Витанов – “ЦЕФЕ ве учи како да размислувате и делувате како претприемач“

Објавено на август 14th, 2022 | од admin

Прочитајте го интервјуто со Зоран Витанов, еден од основачите на ЦЕФЕ Македонија, лидер, визионер и креатор на претпримачи. Тој ќе биде еден од говорниците на Глобалната ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво која што ќе се оддржи на ... Прочитај повеќе


Вести

Глобална ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво 2022

Објавено на јули 21st, 2022 | од admin

Претприемачи и идни претпприемачи, лидери, организации и институции, Ве покануваме заедно да го славиме претприемништвото! Со големо задоволство сакаме официјално да Ви ја најавиме првата Глобална ЦЕФЕ Конференција за Претприемништво, која ќе се одржи во Хотел ... Прочитај повеќе


Вести

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКА: „Претприемништво преку спорт“

Објавено на јуни 6th, 2022 | од admin

Дали сте заинтересирани за претприемништво? Дали знаете дека можете да научите за претприемништво преку спорт? Доколку сакате да стекнете претприемачки вештини, а во исто време да бидете активни и да се забавувате, ова е вистинската обука за ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирани обуки за финансиска писменост

Објавено на јуни 5th, 2022 | од admin

Во периодот април – јуни 2022, во Македонија се одржаа обуки за финансиска писменост преку едукација и вештини за штедење. Овие обуки беа организирани од страна на Асоцијација на агроекономисти на Македонија, Џуниор Ачивмент Македонија и ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учесници на обуки: Финансиска писменост преку игри за штедење

Објавено на април 14th, 2022 | од admin

Април – мај 2022 |онлајн, македонски јазик Здраво! Ви благодариме за вашиот интерес за обуките кои имаат за цел да ги откријат предностите, целта и добивките од штедењето.  За што се работи во програмата? Во текот ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ Македонија стана заштитена трговска марка

Објавено на април 8th, 2022 | од admin

Денеска живееме во време каде што деловната заедница се повеќе се глобализира и бизнисите и светот се дигитализираат со брзо темпо. Пазарот станува се повеќе натрупан, па доколку сакате да останете компетитивни, мора да понудите квалитет, ... Прочитај повеќе


Вести

СОЦИЈАЛНОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО НЕ Е КВАНТНА ФИЗИКА

Објавено на март 15th, 2022 | од admin

Присутните на настанот се уверија дека идеите за социјален бизнис не се квантна физика туку препознаени потреби или предизвици со кои се соочуваме во секојдневното општествено живеење. На 11.03.2022 во Хотел Панорамика во Скопје се оддржа ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за настан за вмрежување „Поддршка за социјалните претприемачи”

Објавено на март 1st, 2022 | од admin

Чест ни е да Ве поканиме на настан за вмрежување и забава „Поддршка за социјалните претприемачи” , кој ќе се одржи на 11-ти март 2022 година во хотел „Панорамика“ во Скопје (ул. Тодор Александров бр. 57), ... Прочитај повеќе


Вести

Имате бизнис решение за некој социјален проблем или потреба?

Објавено на јануари 23rd, 2022 | од admin

Овозможуваме пет дена во Литванија со покирени сите трошоци! На настан во Вилнус, кој ќе вмрежи и зајакне социјални претприемачи од Исланд, Кипар, Италија, Грција, Литванија и Македонија? Чувствувате дека имате бизнис решение за некој социјален ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на состанок за креирање на Стратешки план на ЦЕФЕ Македонија

Објавено на јануари 23rd, 2022 | од admin

ЦЕФЕ Македонија организира онлајн средба со заинтересирани учесници за: Презентација на активности и производи од SE4Y – Социјално претприемништво за млади ( 18.00 – 18.30 часот) Креирање на Стратешки план за тековните и идните активности на ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно спроведена работилницата Theory of Change

Објавено на јануари 3rd, 2022 | од admin

На 14 и 24 декември, тимот на InCARE од Министерство за труд и социјална политика и Црвен крст на Република Северна Македонија ја спроведоа работилницата Theory of Change која беше фокусирана на елаборирање на визијата за ... Прочитај повеќе


Вести

Изграден мост меѓу социјалните претприемачи од Балкан и Кавказ

Објавено на декември 17th, 2021 | од admin

На 14 декември 2021 година заврши 3 годишниот проект „Старт ит ап – Кип ит ап“, кој помогна да се креираат и зајакнат капацитетите на 25 ментори за социјални бизнис од Македонија, Бугарија, Грција, Хрватска, Турција и Азербејџан. ... Прочитај повеќе


Вести

Како до вештини за успех во време на глобални промени?

Објавено на октомври 27th, 2021 | од admin

ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот ГЕТ ЈЕС 2 (Глобална Размена и Тренинг за Услуги за Младинско Вработување) ве поканува на уникатни обуки за претприемништво и бизнис планирање. Главната цел на овие обуки е да ве обучи ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана обука за обучувачи во Турција

Објавено на октомври 12th, 2021 | од admin

На 29.09.2021 година заврши 14-дневната обука за Обучувачи по ЦЕФЕ методологија која се одржа во Сакарја, Турција и на која учествуваа обучувачи од Венецуела, Македонија, Турција, Бугарија, Филипини и Уганда. Во текот на обуката учесниците имаа ... Прочитај повеќе


Вести

ИНТЕРВЈУ: Емилија Митева Кацарски – “Главната причина поради која се приклучив на Академијата за развој и пишување на проекти e да научам како правилно се развива проектна идеја“

Објавено на август 11th, 2021 | од admin

Една од учесничките од првата група од Академијата за развој и пишување на проектни предлози, беше Емилија Митева Кацарски, Про-декан на Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев“. Прочитајте за нејзиното искуство од оваа академија во интервјуто ... Прочитај повеќе


Вести

Академија за пишување и развој на проектни предлози (есен 2021) Како до +30.000 евра за вашата проектна идеја?

Објавено на мај 28th, 2021 | од admin

Пишувањето на твојот проект, може да биде како да го барате патот кога сте изгубени. Доколку ви се случило тоа и не сте успеале, тогаш знаете дека најдобриот начин е да имате некој што ќе ве ... Прочитај повеќе


Вести

Повици за соработка во рамките на проектот GET YES 2

Објавено на мај 16th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот GET YES 2 – Global Exchange and Training for Youth Employment Services, имаме два отворени повици за соработка со експерти или пак организации. ПОВИК ЗА ЕКСПЕРТИ ДА СОЗДАДАТ ПРОГРАМИ ЗА ОБУКА Повик за експерти ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за обучувачи / тренери од Македонија во рамките на проектот “Искуствено учење за образование преку спорт“

Објавено на мај 10th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот “Искуствено учење за образование преку спорт“, ЦЕФЕ Македонија ги поканува обучувачите и тренерите кои се поврзани или имаат интерес во спортски активности, да се вклучат во проектот. Учесниците ќе бидат вклучени во: Training ... Прочитај повеќе


Вести

Како до +30.000 евра за вашата проектна идеја? Академија за пишување и развој на проектни предлози

Објавено на март 10th, 2021 | од admin

Пишувањето на твојот Европски проект, може да биде како да го барате патот кога сте изгубени. Доколку ви се случило тоа и не сте успеале, тогаш знаете дека најдобриот начин е да имате некој што ќе ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑