Ја разгледувате "Ресурси" категорија

Ресурси

Видео и корисен прирачник кој што произлезе од обуката “Experience the LOVE – make a better future”

Објавено на март 16th, 2020 | од admin

На обуката “Experience the LOVE – make a better future” на која што учествуваа нашите учеснички Евгенија Здравевска и Кристина Иванова во септември 2019 во Килду, Естонија како дел од Erasmus+ програмата, како финални резултати произлегоа ... Прочитај повеќе


Ресурси

МЛАДИНСКА ВРАБОТЕНОСТ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Објавено на мај 2nd, 2019 | од Trajche Anastasov

Оваа студија е подготвена од страна на Институтот за европска политика – Скопје, во соработка со Асоцијацијата за едукација Младиинфо Интернационал со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). Студијата е ... Прочитај повеќе


Ресурси

Материјали “Социјален бизнис за инклузија”

Објавено на септември 27th, 2017 | од admin

Во рамки на проектот “Социјално претприемништво за инклузија” кој што се одржа во јули 2017 година во Полска се изработија материјали за обука и едукација кои имаат за цел да ги поттикнат младинските работници на поголема ... Прочитај повеќе


Ресурси

Национален извештај за фамилијарни бизниси

Објавено на септември 27th, 2017 | од admin

Ви ги претставуваме наодите од истражувањата за: екосистемот во кој што растат и се развиваат фамилијарните бизниси во Македонија; потребите од вештини и надоградување на наследниците на фамилијарни бизниси во Македонија; Истражувањата беа спроведени во периодот ... Прочитај повеќе


Ресурси

Светски практики за поддршка и развој на претприемништвото

Објавено на јануари 27th, 2017 | од admin

Ви го претставуваме истражувањето за успешни светски практики во развојот и поддршка на претприемништвото. Оваа брошура има за цел да ви даде идеи и знаења што функционира во светски рамки и да ве поттикне да превземете ... Прочитај повеќе


Ресурси

Обука за Иновативни и неконвенционални модели на финансирање на МСП – видеа и материјали

Објавено на јануари 27th, 2016 | од admin

„Иновацијата не е за да се најде што недостига на пазарот па да се воведе. Иновацијата е за креирање на пазар што дотогаш не постоел. Добрите претприемачи наоѓаат работи кои не се потребни. Работи за кои ... Прочитај повеќе


Ресурси

Буклет на тема: Претворање на потребите на младите луѓе во акционен план за инклузивен раст на заедницата

Објавено на јануари 2nd, 2016 | од admin

Овај буклет е наменет како ресурс за учење за поддршка на неформалното образование за циклусот на Проектен Менаџмент (PCM) во рамката на младинска работа и развој на заедницата, со фокус на тоа како овај циклус може ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑