Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Како да ги надминеме психолошките пречки за успех на претприемачот?

Објавено на август 12th, 2015 | од admin

Ве покануваме на обука која ќе се заснова на емоционалната интелиганција во претприемништвото, поконкретно, негативните емоции како пречка за успехот на претприемачите. Ова е една од темите која е најретко застапена и најоскудно дисеминирана во рамките ... Прочитај повеќе


Вести

Развој на претприемништвото во транзиционите економии – Македонската приказна

Објавено на јули 29th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Насловот на статијата е името на фасилитираниот курс кој се одржува во Американското Катче -Битола од 23ти јули до 17ти август 2015. Содржината и материјалите од курсот се претставени на http://bit.ly/BSVonlinecourse. Патот по кој што претприемачите ... Прочитај повеќе


Вести

Заклучоци и информации од конфернција „Јакнење на претприемачкиот екосистем во Р.Македонија“

Објавено на јули 21st, 2015 | од Stefan Spasenovski

Економските актери и креирачите на политики во Македонија нон стоп бараат решенија за да создадат нови работни места и да го стимулираат економскиот раст. Во таа цел најпотребно е креирањето на нови и иновативни компании, но ... Прочитај повеќе


Вести

Креираме идни амбасадори за промоција на претприемништвото

Објавено на јули 17th, 2015 | од Stefan Spasenovski

ЦЕФЕ Македонија ќе биде стратешки партнер во реализација на проектот „ТоТ и коучинг за идните амбасадори на претприемништвото“ кој што ќе се реализира во првата половина на Октомври 2015 година во Кајзери, Турција. Со оваа активност ... Прочитај повеќе


Вести

Kако ЦЕФЕ Македонија се издига во светот?

Објавено на јули 17th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Мислите се РЕАЛНИ и особено МОЌНИ кога се проследени со определена цел, истрајност и силна желба за нивно претворање во материјален облик. Пред неполна година (во летото 2014 година), со нашите ЦЕФЕ партнери од целиот свет, ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учесници за обука ,,Клучеви за вработување – развој на меки вештини за зајакнување на младите” во Ерменија

Објавено на јули 1st, 2015 | од Stefan Spasenovski

Предложениот курс е дизајниран со цел да се соберат младинските работници и лидери и да им се обезбеди можност да истражуваат и да доживеат нови методи за развој на  вештини кои може да се користат при ... Прочитај повеќе


Вести

Земете учество во курсот „Претворање на потребите на младите во акционен план“ во Италија

Објавено на јуни 22nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Претворање на потребите на младите во акционен план за инклузивен раст на заедницата е 7 дневен курс во кој се вклучени 33 младински работници и 11 младински организации од земјите на ЕУ и Западен Балкан ( ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учесници на тренинг курс во Велика Британија

Објавено на мај 21st, 2015 | од Stefan Spasenovski

Курсот кој се одржува од 17-23ти Август во Англија има за цел да им даде доверба на оние кои ги развивааат меѓународните активности во рамките на Еразмус + програмата и стекнат вештини за да ги влкучат ... Прочитај повеќе


Вести

Уникатна можност да станете првите Е-ментори за потребите на Европскиот Волонтерски Сервис (ЕВС)

Објавено на мај 7th, 2015 | од Stefan Spasenovski

ЦЕФЕ Македонија објавува јавен повик за сите заинтересирани кои сакаат да ја отпочнат или надградат својата Европска кариера во областа на менторинг и онлјан учењето на млади. Што се нуди? Учество во проект од Еразмус+ програмата: ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средба и саем за кариера во Тетово

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

На 29ти април 2015, присуствуваме на десеттиот Саем за Кариера кој се одржа на SEEU Универзитетот Југоисточна Европа, при што реализиравме и бизнис средбата со студентите од универзитетот и технолошкиот парк SEEU TechPark. Тимот на проектот ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис Средба во Скопје

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

На 28 април 2015 во Американското Катче Скопје American Corner Skopje/ American Educational Center тимот на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата држава„ одржа бизнис средба на ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средби на Технички и Правен факултет во Битола

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

На 27ми април 2015, тимот реализира бизнис средба со 100тина студенти од факултетите во Битола. Целта беше да прикажеме информации за отпочнување и развој на бизнис во Македонија, како и размена на информации и искуства со ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средба Охрид

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Средба со студентите од Факултетот за туризам и угостителство во Охрид, пред кои преку видео спот беа прикажани можностите за бизнис во Македонија. Се претставија концептите на бизнис старт ап центри, бизнис инкубатори, технолошки паркови, фондации ... Прочитај повеќе


Вести

АмЧам Практикантска програма

Објавено на април 30th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) во соработка со своите компании членки распишува КОНКУРС за практикантски ангажмани Програмата на Амчам Македонија „Отвори врата“ има за цел да ги поттикне компаниите членки да создадат услови за ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис Средба Струга

Објавено на април 23rd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Во рамки на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата земја“ се одржа бизнис средба во Струга (22.04.2015). Благодариме на Меѓународниот Универзитет Струга што беа одлични домаќини и ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средба во Струмица

Објавено на април 23rd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Во рамки на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата земја“ се одржа бизнис средба во Струмица (21.04.2015). Благодариме на Центарот за вработување во Струмица што беа одлични ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средба во Штип

Објавено на април 23rd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Тимот на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата земја“ денес (20.04.2015) одржа бизнис средба во Штип. Благодариме на American Corner Stip што беа одлични домаќини, фотографи, професионалци ... Прочитај повеќе


Вести

Гостување на ТВ Орбис Битола

Објавено на април 17th, 2015 | од Stefan Spasenovski

По повод светскиот ден на претприемништвото – 16ти април, претседателот на ЦЕФЕ Македонија, Јован Сталевски, гостуваше во попладневната програма „Пелагонија на дланка“ на локалната телевизија Орбис од Битола. Главни теми на разговорт беа тековните активности од ... Прочитај повеќе


Вести

Гостување на ТВ МЕГА Битола

Објавено на април 17th, 2015 | од Stefan Spasenovski

По повод светскиот ден на претприемништвото, претседателот на ЦЕФЕ Македонија, Јован Сталевски, гостуваше во утринската програма на локалната хдтв МЕГА од Битола. Покрај општите теми за претставување на организацијата, активностите и уникатната методологија за креирање на ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑