Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Повик за нови членови во мрежата на Младински Банки-Македонија

Објавено на јануари 30th, 2018 | од admin

ЦЕФЕ Македонија, како партнери во проектот Мрежа на Младински Банки на Македонија, со задоволство го објавува овој повик за истомисленици и визионери кои сакаат да придонесат за социјалното претприемништво во Македонија. За повеќе информации, погледнете го ... Прочитај повеќе


Вести

Тренинг за тренери

Објавено на јануари 29th, 2018 | од admin

CEFE Macedonia, National Youth Council of Macedonia and its European partners are inviting you to participate on this outstanding and innovative training of trainers course, which aims to build the competences of the participants to be ... Прочитај повеќе


Вести

Квалитетен проектен менаџмент во Еразмус+

Објавено на јануари 9th, 2018 | од admin

  Во периодот од први до осми Декември 2017 година тројца претставници на ЦЕФЕ Македонија, Весна Радиновска, Висар Демири и Мартир Дика, учествуваа на обука „Квалитетен проектен менаџмент во Еразмус+“. Обуката се одржа во Бишеље, гратче ... Прочитај повеќе


Вести

Претприемачка Академија за Млади во Брашов, Романија

Објавено на декември 21st, 2017 | од admin

  Од 05.12 до 12.12.2017, во Брашов, Романија беа одржани едукации за Социјално Претприемништво, како дел од проектот Претприемничка Едукација за Млади од Еразмус+ програмата за креирање и развој на млади претприемачи, во соработка со Sprijin ... Прочитај повеќе


Вести

Претприемачко вмрежување во Данска

Објавено на декември 15th, 2017 | од admin

Семинарот за остварување нови контакти: “Претприемништво- пловење до успехот” организиран од Интерколеџ, Данска заврши успешно на 15 декември 2017 година. 45 мотивирани проектни менаџери, обучувачи и одговорни на организации работеа на нови проектни концепти и многу ... Прочитај повеќе


Вести

Кариерно водење и советување во Црна Гора и регионот

Објавено на ноември 25th, 2017 | од admin

„Кариерно водење и советување во Црна Гора и регионот“ беше темата на конференцијата која се одржа на ден 22.11.2017 во Подгорица, Црна Гора во организација на АДП ЗИД и Министерството за спорт на република Црна Гора. ... Прочитај повеќе


Вести

Коучинг за нови ЦЕФЕ обучувачи во Грузија

Објавено на ноември 17th, 2017 | од admin

Од 03 до 12 ноември 2017 во Грузија им беше спроведен коучинг и се лиценцираа нови ЦЕФЕ обучувачи. Новите тренери се раководители на образовни институции и ги обучуваа нивните наставници како на искуствен начин да им ... Прочитај повеќе


Вести

Оглас за проектен менаџер и асистент

Објавено на ноември 1st, 2017 | од admin

ЦЕФЕ Македонија има потреба од ангажирање на: Еден менаџер на проекти во областа на претприемништвото, со полно работно време за периодот декември 2017 – февруари 2019 година. Асистент на проекти, на временски период по договор. Кои ... Прочитај повеќе


Вести

Итен повик за обука во Италија

Објавено на септември 28th, 2017 | од admin

Почитувани, ЦЕФЕ Македонија ве кани да учествувате на обуката “Квалитетен проектен менаџмент во Еразмус+”, која што ќе се одржи од 01 до 08 декември 2017 на југоисточниот брег на Италија (Јадранско Море). Целта на обуката е ... Прочитај повеќе


Вести

Македонските семејни бизниси имаат потреба од стратегија и вештини за раст и развој

Објавено на септември 27th, 2017 | од admin

Претставниците на семејните бизниси во Македонија имаат потреба од совладување на алатки и механизми за разбирање и менаџирање на клучни прашања поврзани со семејниот бизнис, познавања и вештини за креирање и имплементација на реално остварлива стратегија ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис Академија за Млади 2017-2018 повик за учество

Објавено на септември 1st, 2017 | од admin

Дали сакате искуство во подготвка и водење на проект, да се развивате професионално и да се забавувате во исто време? Е па, добредојдовте во Бизнис Академијата за Млади на ЦЕФЕ Македонија, која што ќе трае од ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за социјално претриемништво во Полска

Објавено на јули 22nd, 2017 | од admin

Уште една успешен проект за промоција на претприемништвото се одвива периодов со партнерите “Добри Развој” од Полска и уште 6 Европски земји. Во месец Јули 2017 година, тројца учесници од ЦЕФЕ Македонија учествуваа на меѓународен тренинг ... Прочитај повеќе


Вести

Зошто продажбата е важна – Сител ТВ

Објавено на јули 16th, 2017 | од admin

Обучувачот за продажба – Зоран Витанов, и организаторот на обуката за продажни техники и вештини – Јован Сталевски, учествуваа во прилогот на Телевизија Сител за важноста на продажбата во економијата на една држава и зошто е ... Прочитај повеќе


Вести

Креиравме 8 нови бизниси во соработка со АППРМ, АВРМ, МТСП и УНДП

Објавено на јули 16th, 2017 | од admin

Консултанти од ЦЕФЕ Македонија во првата половина на 2017 година креираа 8 бизнис планови за нови претприемачи од Пелагониски Регион. Осумте бизниси ќе донесат нови 10 вработувања во регионот. Секторите во кои што работат се: угостителство ... Прочитај повеќе


Вести

Нови претприемачки и лидерки за Македонија

Објавено на јули 16th, 2017 | од admin

ЦЕФЕ Македонија и нашите обучувачи беа ангажирани да реализираат обуки за (само)вработување и тимска работа и лидерство за потребите на проектот Самовработување на самохрани мајки. Овој проект е имплементиран и организиарн од Институт за менаџмент поддршка, ... Прочитај повеќе


Вести

Продажбата е најскапо платена професија во светот!

Објавено на јули 16th, 2017 | од admin

Дека вработените во секторот на продажба се најскапо платените, го докажува резултатот. Кога успешно ги продаваме нашите производи тоа носи живот во сите компании. Не за џабе се вели дека додека не продадеме ние немаме бизнис! ... Прочитај повеќе


Вести

Гостување во Македонија Денес на Телевизија 24

Објавено на јули 12th, 2017 | од admin

Зошто обука за продажба? Кои се вештините и техниките кои што се потребни на успешните продавачи? Која е мисијата на ЦЕФЕ Македонија? Ова беа само дел од прашањата коишто ги разговараа водителките на емисијата „Македонија Денес“ ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑