Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Како успешно да се наследи семеен бизнис?

Објавено на јуни 22nd, 2018 | од admin

Во периодот мај – јули 2018, тимот на ЦЕФЕ Македонија и Националниот Младински Сојуз на Македонија организираа три работилници за околу 40 наследници на семејни бизниси од Македонија. Целта на обуките беше да се оспособат и ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за трета работилница за наследници на фамилијарни бизниси

Објавено на јуни 18th, 2018 | од Trajche Anastasov

На повидок е трета, последна работилница наменета за наследниците на фамилијарни бизниси, која е во рамки на проектот ФАБУСС, финансиран од Еразмус + Програмата на ЕУ, каде како национални имплементатори и партнери во Македонија се ЦЕФЕ ... Прочитај повеќе


Вести

Учество на ЦЕФЕ Македонија на Годишна конференција на ИПА2 Mеханизам за граѓански организации

Објавено на јуни 5th, 2018 | од Trajche Anastasov

На 30.05 и 31.05.2018 во ТЦЦ Гранд Плаза беше одржана годишна конференција на „ИПА2 Механизам за граѓански организации“. Панел-дискусијата беше со цел да се поттикне дебатата и соработка меѓу актерите кои се вклучени во процесот на ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за втора работилница за наследници на фамилијарни бизниси

Објавено на мај 30th, 2018 | од Trajche Anastasov

Првата обука во рамки на проектот ФАБУСС, која беше одржана на 18.05.2018 во просториите на Стопанска Комора на Македонија привлече 40 претставници на семејни бизниси од Скопје, Прилеп, Битола, Радовиш, Кавадарци, М. Брод, Велес, Охрид, Ресен ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана првата обука за наследници на фамилијарни бизниси

Објавено на мај 23rd, 2018 | од Trajche Anastasov

На 18.05.2018 во просториите на Стопанска Комора на Македонија беше реализирана првата од трите предвидени обуки за наследници на фамилијарни бизниси во рамки на проектот ФАБУСС, чии реализатори во Македонија се ЦЕФЕ Македонија и Националниот младински ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за обука за наследници на фамилијарни бизниси со Зоран Витанов

Објавено на мај 9th, 2018 | од Trajche Anastasov

Тема сосем нова за регионот во коj живееме, но посебно важна за млада држава како што е Македонија. Ова е периодот кога повеќето бизниси основани по осамостојувањето на нашата држава, треба да прејдат во рацете на ... Прочитај повеќе


Вести

Како еден онлајн курс помогна да се развива претприемништвото во светот?

Објавено на април 19th, 2018 | од admin

Еден Масивен Отворен Онлајн Курс, кој што ја прикажуваше приказната на Кливленд, Охајо, како тамошните економски и политички водачи креираа мерки за да ги поттикнат и задржат младите таленти и бизниси во државата, а да не ... Прочитај повеќе


Вести

Претприемачко Учење за Млади

Објавено на април 18th, 2018 | од admin

Во рамки на проектот „Претприемачко Учење за Млади“, од програмата Еразмус + КА2 стратешко партнерство, финансиран од ЕУ, на 12.04.2018 се одржа втор транснационален состанок во Брашов, Романија. Проектот го имплементира ЦЕФЕ Македонија во партнерство со ... Прочитај повеќе


Вести

Kick-Off состанок во Газиантеп, Турција

Објавено на април 12th, 2018 | од admin

На 04 и 05 Април, 2018 година, во рамки на проектот “Experiental Pedagogy of the Oppressed for Adults”, се одржа првиот состанок на партнерите . На состанокот којшто се држа во Југо-Источниот, Турски град Газиантеп, освен ... Прочитај повеќе


Вести

Јавен оглас / покана за учество на обуки за наследници на фамилијарни бизниси

Објавено на април 2nd, 2018 | од admin

Семејните бизниси отсекогаш претставувале многу важна карактеристика во економските структури на многу земји и важен извор за вработување. Тие исто така се важни во обезбедувањето на континуитет помеѓу генерациите, истовремено овозможувајќи потенцијал за иновации, промени, подобрување ... Прочитај повеќе


Вести

Консултативна средба на ЦЕФЕ Македонија

Објавено на март 30th, 2018 | од admin

На 29.03.2018 во рамки на проектот „Претприемачко учење за млади“, во просториите на ЦЕФЕ Македонија се одржа консултативна средба чија примарна цел беше споделување на искуствени знаења на 7-те експерти со учесниците на оваа работилница. Воедно, ... Прочитај повеќе


Вести

Прашајте се за Вашиот почетен или постоечки бизнис

Објавено на март 28th, 2018 | од admin

Она што се случува во бизнисот и секојдневните ситуации коишто можат да влијаат во растот и развојот на истиот, се најчесто изоставени во учебниците. Најчесто тоа се круцијални елементи и случувања во секојдневието на секој претприемач, ... Прочитај повеќе


Вести

Тимот на ЦЕФЕ Македонија на терен во Северно Косово

Објавено на март 22nd, 2018 | од admin

На 20.03.2018 и 21.03.2018, тимот на ЦЕФЕ Македонија беше во Косово, каде посети 28 бизниси во северниот дел од државата. Овие посети беа реализирани во рамки на проектот „Youth, Employment and Skills” на ГИЗ Косово, каде ... Прочитај повеќе


Вести

Работилници во рамки на проектот „Претприемачко знаење за млади“

Објавено на март 19th, 2018 | од admin

Во рамки на проектот „Претприемачко учење за млади“ во кој ЦЕФЕ Македонија е партнер заедно со „Sprijin si Dezvoltare“ од Романија и „Inercia Digital“ од Шпанија, на 27.03.2018 (Вторник) и 29.03.2018 (Четврток),со почеток во 16:00 часот, ... Прочитај повеќе


Вести

Социјална инклузија преку технологија

Објавено на март 13th, 2018 | од admin

ЦЕФЕ Македонија зеде учество во проектот на УСАИД Македонија, ИВоте Фондација и Отворете ги прозорците кој носи наслов “Социјална инклузија преку технологија”. Придонесот на ЦЕФЕ МАкедонија во овој проект беше преку реализирање на практична работа, менторство ... Прочитај повеќе


Вести

Партнерска средба во Никозија, Кипар

Објавено на март 9th, 2018 | од admin

Во рамки на проектот ФАБУСС, од 27.02 до 01.03.2018, во Никозија, Кипар, се одржа интернационален состанок на партнерите од проектот, каде учество зедоа и ЦЕФЕ Македонија и Национален Младински Совет на Македонија (НМСМ), како партнери од ... Прочитај повеќе


Вести

Соработка со Правен Факултет, Битола

Објавено на февруари 26th, 2018 | од admin

На 23.02.2018, ЦЕФЕ Македонија потпиша меморандум за соработка со Правниот Факултет од Битола. Овој меморандум го потпишаа Деканот на Правниот Факултет, Проф. Д-р Горан Илиќ и Претседателот на ЦЕФЕ Македонија, Господинот Јован Сталевски. Целта на потпишувањето ... Прочитај повеќе


Вести

Одржан саем за вработување во Северна Митровица, косово

Објавено на февруари 21st, 2018 | од admin

На 13.02.2018, во Меѓународниот Бизнис Колеџ во Северна Митровица, се одржа саем за вработување со околу триесет работодавачи од северно Косово. Организатори на саемот беа тимот на ЦЕФЕ Македонија, и Гермаската канцеларија за соработка ГИЗ Косово. ... Прочитај повеќе


Вести

Обуки за меки вештини во Северна Митровица

Објавено на февруари 21st, 2018 | од admin

Во рамки на проектот „Млади, Вработување и Вештини“, проект на ГИЗ Косово, финансиран од Германско-Косовската Соработка за Развој, ЦЕФЕ Македонија како подизведувач, реализираше обуки за меки вештини. Обуките траеја  пет дена (15-19.01.2018 и 22-26.01.2018) , беа ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑