Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

За социјалниот бизнис на Националната Телевизија

Објавено на октомври 19th, 2019 | од admin

Сте го слушале терминот социјално претприемништво околу вас? Сигурно и ве интересирало што тоа претставува? Дали воопшто тоа кај нас има примена? Дали некој се занимава сериозно со тоа? А можеби и дали е одговор на ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за тројца учесници на обуката Joyful Leadership во Загреб, Хрватска

Објавено на октомври 18th, 2019 | од admin

Концептот Joyful Leadership беше внимателно развиен од меѓународен тим на експерти, кои го истурија целото свое долгогогодишно искуство и знаење во овој холистички пристап „Дрво на животот“, сакајќи да ги оспособат новите генерации на лидери. Тие го ... Прочитај повеќе


Вести

Обучувачите на ЦЕФЕ Македонија беа дел од тимовите за реализација на обуки за самовработување

Објавено на октомври 16th, 2019 | од admin

Во периодот април – јуни 2019 година, обучувачи од ЦЕФЕ Македонија (Јован Сталевски и Катерина Кимовска) беа дел од тимовите за реализација на обуки за самовработување во Битола, Прилеп, Демир Хисар, Неготино и Струга. На нивните ... Прочитај повеќе


Вести

Се одржа обуката насловена ,,Experience the LOVE – make a better future” организирана од нашите ЦЕФЕ тренери

Објавено на септември 30th, 2019 | од admin

Oд 14 до 22 септември во Килду, Естонија се одржа обука насловена ,,Experience the LOVE – make a better future” организирана од нашите ЦЕФЕ тренери (Мариа Касепалу и Микал Грозда и Стелалема Ампланти) во организацијата ,,Метаморфос” ... Прочитај повеќе


Вести

Во Баку/Азербејџан се одржа обуката „Развој на заедницата предводена од млади“.

Објавено на септември 29th, 2019 | од admin

Од 09 до 17 семтемри во Баку/Азербејџан се одржа обуката „Развој на заедницата предводена од млади“. Gələcəyə Körpü|Bridge to the Future организираше седумдневна обука како дел од „Младинскиот ресурсен центар за вработување, Центар за Бизнис едукација и ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за деловна комуникација

Објавено на мај 28th, 2019 | од Trajche Anastasov

Професионалната комуникација и техниките на преговарање во поголема или помала мера се присутни во сите активности на современиот деловен човек. Ефикасната деловна комуникација е од суштинско значење за креирање и одржување на успешна компанија, па затоа, ... Прочитај повеќе


Вести

Партнерски состанок во Кавала, Грција

Објавено на мај 20th, 2019 | од Trajche Anastasov

На 17, 18 и 19 мај 2019 година, во Кавала, Грција се одржа четвртиот интернационален состанок во рамки на проектот „Искуствено учење за угнетените групи на возрасни“ (Experiental Pedagogy of the Oppressed for Adults). На состанокот ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за младински работници во Чешка

Објавено на април 2nd, 2019 | од admin

Во перидот од 16ти до 25ти Јули, во Оломуц, Чешка, ќе биде одржана обука за младински работници. Обуката ќе биде сконцентрирана на програма за вработување и е наменета за сите оние кои работат или сакаат да ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за обучувачи во ЦЕФЕ Македонија

Објавено на април 2nd, 2019 | од Trajche Anastasov

Живееме во ера каде неформалното образование зема се поголем замав, па професионалците не се воздржуваат и несебично го споделуваат своето знаење и искуство. Како и секоја друга професија, така и обучувањето бара одредена структура и континуитет ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана првата трибина за семејни бизниси

Објавено на март 15th, 2019 | од Trajche Anastasov

На 14.03.2019 во Јавна Соба, беше реализирана првата „Трибина за семејни бизниси“. Идејата за реализирање на ваков настан беше поттикната за време на истражувањето кое ги опфати семејните бизниси во Македонија кои потенцираа дека најсоодветен начин за ... Прочитај повеќе


Вести

Отворен повик за градeње ментори за социјално претприемништво

Објавено на март 7th, 2019 | од Trajche Anastasov

Започнавме со нов проект кој цели кон градење ментори и фасилитатори за социјално претприемништво, во соработка со партнерски оганизации од Азербејџан, Хрватска, Грција, Бугарија и Турција. Учесниците  добиваат обука, менторство и пракчтична реализација, во времетрање од ... Прочитај повеќе


Вести

Трибина за семејни бизниси

Објавено на март 4th, 2019 | од Trajche Anastasov

Настан кој што ќе ве инспирира и мотивира и на кој ќе имате можност да запознаете нови контакти! Во Македонија семејните бизниси завземаат речиси две третини од вкупната бројка и имаат голем удел во бруто домашниот ... Прочитај повеќе


Вести

Мобилна апликација која ги зголемува шансите за вработување и професионален развој!

Објавено на февруари 28th, 2019 | од Trajche Anastasov

Преку игра на мобилен телефон ќе ги зголемиме нашите шанси за вработување и професионален развој! Од Шпанија го започнуваме новиот проект VOCCESS каде што со партнери од Италија, Шпанија, Турција и Бугарија ќе креираме софтвер за ... Прочитај повеќе


Вести

Завршна конференција на проектот за поддршка на фамилијарните бизниси

Објавено на февруари 7th, 2019 | од Trajche Anastasov

На 23ти јануари, во Атинската комора за трговија и иднустрија се одржа завршната конеференција на проектот за поддршка наследниците на фамилијарните бизниси и нивното успешно наследување – ФАБУСС (FAmily BUsiness Successful Succession). Проектот е дел од  ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за CANVA Design

Објавено на јануари 18th, 2019 | од Trajche Anastasov

Едноставноста и можностите кои ги нуди CANVA Design платформата предизвикаа голем интерес кај бизнисите во Македонија, но и кај поединците кои сакаат да ги надоградат своите вештини. Поради можностите кои ги нуди дигиталниот маркетинг, се’ повеќе ... Прочитај повеќе


Вести

Партнерски состанок во Потенца, Италија

Објавено на јануари 17th, 2019 | од Trajche Anastasov

На 11 и 12 јануари 2019 година, во Потенца, Италија се одржа вториот интернационален состанок во рамки на проектот „Искуствено учење за угнетените групи на возрасни“ (Experiental Pedagogy of the Oppressed for Adults). На состанокот присуствуваа ... Прочитај повеќе


Вести

10-годишнината на ЦЕФЕ Македонија одбележана со конференцијата „Учењето – пат кон успешен бизнис“

Објавено на декември 14th, 2018 | од Trajche Anastasov

Среќни сме да споделиме со вас како помина конференцијата „Учењето пат – кон успешен бизнис“, која се одржа на 7-ми и 8-ми декември во хотел Епинал, Битола, како дел од проектот „Претприемачко учење за млади“ финансиран ... Прочитај повеќе


Вести

Зголемете ја Вашата продажба пред новогодишните празници

Објавено на декември 5th, 2018 | од Trajche Anastasov

Несомнено, продажбата е вештина која е предуслов за успешен бизнис. Таа решава се! Без оглед на тоа колку е квалитетна услугата или производот кој се нуди, доколку тие не се разменат – продадат на пазарот, тогаш ... Прочитај повеќе


Вести

Учество на ЦЕФЕ Македонија на Иновативен камп

Објавено на ноември 29th, 2018 | од Trajche Anastasov

На 23ти ноември 2018, во Скопје, се одржа Иновативен камп-натпревар на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија, а со финансиска помош од USAID Macedonia. KICK-IT Скутерс! се победници на Иновативниот камп 2018, на Џуниор Ачивмент Македонија. ... Прочитај повеќе


Вести

Панел дискусија на тема „Младите и политиките за вработување“

Објавено на ноември 28th, 2018 | од Trajche Anastasov

На 22-23.11.2018, во хотел Капри, Битола, ЦЕФЕ Македонија беше учесник на вториот од трите предвидени настани за вмрежување на тема „Младите и политиките за вработување“. На првиот ден од настанот, кој беше организиран од страна на МКЦ ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑