Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Повик за избор на фасилитатори за работилници за кариерен развој на млади

Објавено на јули 14th, 2020 | од admin

Работилница 28 Јули – 31 Јули 2020 | ЦЕФЕ Македонија спроведува повик за избор на 4 фасилитатори во рамките на проектот VOCCESS, проект во рамките на Еразмус + програмата, поддржан од Европската унија. Работилниците  се наменети ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ центрите во Македонија зајакнати со дополнителна вредност за пишување на проектни предлози

Објавено на јуни 30th, 2020 | од admin

Во петокот на 26.06.2020 година, ЦЕФЕ Македонија успешно ја реализираше ZOOM сесијата Кои се “купувачите” на вашите проектни предлози? – Евалуаторите!, во рамки на проектот “Креирање на регионални центри за претприемништво во Источна Македонија“, кој е ... Прочитај повеќе


Вести

Усогласување на проектните активности за време на „Ковид-19“ пандемијата

Објавено на јуни 25th, 2020 | од admin

Претставниците на партнерските организации во рамките на прoектот Еразмус + КА2 Стратешко партнерство од областа на едукацијата за возрасни – „Одржлив развој преку спорт“, одржаа онлајн состанок за усогласување на активностите и визијата на проектот според ... Прочитај повеќе


Вести

Кои се “купувачите” на вашите проектни предлози? – Евалуаторите!

Објавено на јуни 25th, 2020 | од admin

Во петок, 26.06.2020 од 19.00 до 20.30 ч, ЦЕФЕ Македонија организира ЗООМ сесија со двајца евалуатори на Еразмус+ проекти: Александра Глигорович од Црна Гора и Волкан Мудерисоглу  од Турција. Секој од избраните евалуатори има преку 15 ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација

Објавено на јуни 21st, 2020 | од admin

Во периодот од 01-12 јуни, успешно беше реализирана Обуката за планирање и пишување на проектна апликација која што беше организрана од страна на ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот „Креирање на регионални центри за претприемништво во ... Прочитај повеќе


Вести

Како методологијата на ЦЕФЕ влијае врз бизнисот и вработеноста ширум светот?

Објавено на јуни 9th, 2020 | од admin

ЦЕФЕ методологијата е создадена со цел да ги развива и подобрува бизнис компетенциите, менаџерските и личните компетенции кај различни видови целни групи (претприемачи, менаџери, едукатори, студенти, невработени … се до бегалци, земјоделци, затвореници, лица во незавидна ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација

Објавено на мај 27th, 2020 | од admin

Обука 1 Јуни – 12 Јуни 2020  Во рамки на проектот „Креирање на регионални центри за претприемништво во Источна Македонија“, ЦЕФЕ Македонија организира онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација. Обуката е произведена и ... Прочитај повеќе


Вести

Иновативноста и претприемништвото се клучни за секој бизнис

Објавено на март 13th, 2020 | од admin

ЦЕФЕ Македонија и Ино Тех Клуб потпишаа Mеморандум за соработка. Целта на документот е преку взаемна соработка двете организации да иницираат активности кои ќе поттикнуваат претприемнички иницијативи во земјава, како и интерeс за наука, технологија и ... Прочитај повеќе


Вести

Претприемништвото ги поврза Економскиот факултет од Штип и ЦЕФЕ Македонија

Објавено на март 11th, 2020 | од admin

На 25 февруари 2020 година, ЦЕФЕ Македонија потпиша меморандум за соработка со Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев” во Штип. Целта на документот е взаемна соработка во остварувањето на визијата за креирање на локални и регионални ... Прочитај повеќе


Вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Активностите за обуките во Источна Македонија во наредните 14 дена се одложуваат

Објавено на март 10th, 2020 | од admin

Согласно препораките кои што беа дадени од страна на Владата на Македонија поради новонастаната ситуација со корона вирусот, Ве известуваме дека активностите кои беа предвидени за обуките за претприемништво и бизнис планирање во Источна Македонија во ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ Македонија дел од обуката за ментори за социјално претприемништво во Солун

Објавено на март 7th, 2020 | од admin

Од 11ти до 16ти февруари во Солун, Грција се одвиваше третата обука за ментори за социјално претприемништво со наслов “Ефективно Менторство“. Учесници се 24 ментори за социјално претприемништво од шест земји меѓу кои беа претставници од ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на обуки за бизнис вештини во Источна Македонија

Објавено на март 4th, 2020 | од admin

ВАЖНО: Ви благодариме на интересот што го имате за нашите обуки во Источна Македонија, но Ве известуваме дека поради настанатата ситуација со коронавирусот дека обуките ќе се одржат во планираните градови, но кога ќе се тргнат препораките ... Прочитај повеќе


Вести

Интернационален форум за социјални претприемачи во Баку

Објавено на февруари 20th, 2020 | од admin

Во периодот од 06 до 09 април 2020 година, во Баку Азербејџан ќе се случи Интернационалниот форум за млади социјални претприемачи од Азербејџан, Турција, Хрватска, Бугарија, Македонија и Грција. Овој проект е ориентиран кон решавање на социјалните проблеми ... Прочитај повеќе


Вести

20 нови обучувачи за градење на претприемачки општества

Објавено на февруари 19th, 2020 | од admin

Еден од клучните проблеми со кои се соочува Македонија денеска е заминувањето на младите во развиените држави и ниското ниво на претприемачки вештини кај населението. Тоа се причини за намалување на нови работни места преку бизнис ... Прочитај повеќе


Вести

Соработка со ЦЕФЕ Македонија во развој на Источна Македонија

Објавено на јануари 23rd, 2020 | од admin

Како што веќе информиравме во претходните известувања, ЦЕФЕ Македонија преку проектот “Креирање на регионални центри за претприемништво во Источна Македонија”, организира обука за обучувачи по претприемништво според ЦЕФЕ Методологијата. Видете го следниот линк за детали околу ... Прочитај повеќе


Вести

„Национален семинар за учење на возрасни преку искуствени методи и размена на алатки“

Објавено на јануари 6th, 2020 | од admin

На 20ти и 21ви декември 2019 година, во Битола се реализираа два еднодневни настани насловени како: „Национален семинар за учење на возрасни преку искуствени методи и размена на алатки“ од страна на ЦЕФЕ Македонија, во рамките ... Прочитај повеќе


Вести

Успешните искуства на “Џојфул Лидершип” во Хрватска од нашите учесници

Објавено на ноември 30th, 2019 | од admin

Една од учесничките на обуката на “Џојфул Лидершип” што се одржи од 9 до 17 ноември 2019 во Загреб, Хрватска, Олгица Илиевска, ги сподели искуствата од овој тренинг. Обуката траеше 7 дена и беше организирана од Udruga O.A.ZA. ... Прочитај повеќе


Вести

Новите национални херои на државата се семејните бизниси

Објавено на ноември 25th, 2019 | од admin

Со оглед на економските процеси низ кои изминативе 25 години минува Македонија, може да им се даде признание на семејните бизниси дека се новите национални херои, затоа што и покрај бројните предизвици на земјата, тие опстанале ... Прочитај повеќе


Вести

Истражување за поддршката на семејните бизниси во Македонија

Објавено на ноември 7th, 2019 | од admin

ЦЕФЕ Македонија во рамките на проектот „Успешно наследување на семејни бизниси во Македонија“ поддржан од Епазмус+ програмата и Националната агенција за европски образовни програми и мобилност  извршува истражување за поддршката на семејните бизниси во Македонија како ... Прочитај повеќе


Вести

Beyond Silicon Valley – онлајн курс за претприемачи

Објавено на октомври 25th, 2019 | од admin

Мајкл Голдберг, претприемач и професор на  универзитетот Case Western Reserve од Кливленд, на 23.10.2019  беше домаќин на  Зум семинар на кој  учествуваа студенти од самиот универзитет како и гости говорници од различни држави: Фатос Аксеми од ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑