Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Глобална недела на претприемништвото 2020

Објавено на ноември 11th, 2020 | од admin

Во рамки на Глобалната недела на претприемништво 2020 (GEW2020), која ќе се оддржи од 16.11.2020 – 22.11.2020, ЦЕФЕ Македонија организира онлајн настан на тема „Competency based economies through creation of entrepreneuers” (Преку компетентни претприемачи градиме конкурентни ... Прочитај повеќе


Вести

Македонската претприемачка приказна се изучува на престижен универзитет во САД

Објавено на октомври 21st, 2020 | од admin

Во 2015 година, тимот на ЦЕФЕ Македонија произведе видеа кои го претставуваат првиот масивен отворен онлајн курс за екосистемот за поддршка на претприемништвото во Македонија.  Во интервју за Форбс, во 2018 година, Нина Николиќ беше интервјуирана ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализрани обуки за бизнис вештини во Источна Македонија

Објавено на октомври 21st, 2020 | од admin

Во рамките на проектот “Креирање на регионални цетри за претприемништво во Источна Македонија“, ЦЕФЕ Македонија во месец септември успешно реализираше 5 обуки за бизнис вештини во градовите Свети Николе, Струмица, Штип, Кочани и Радовиш. Обуките беа ... Прочитај повеќе


Вести

Конгрес за Искуствено Учење – Истанбул 2020

Објавено на октомври 17th, 2020 | од admin

ELCON’2020 https://www.elcongress.com/ ќе се организира како виртуелен настан на 23-24 октомври 2020 година во Истанбул, со почесното присуство на Алис Ј.Колб и Дејвид А.Колб (основоположник на моделот за исксутвено учење – на кој што се заснова ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн средба помеѓу партнерите од проектот „Zooming Expression Unity Study – ZEUS”

Објавено на октомври 16th, 2020 | од admin

На 07 и 08.10.2020 година, се одржа онлајн средба помеѓу партнерите од проектот „Zooming Expression Unity Study – ZEUS”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство за иновации и размена на добри практики, кој поради актуелната состојба со ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ Македонија овозможува учество во Еразмус + програмата за 200 лица

Објавено на октомври 16th, 2020 | од admin

На ден 15.10.2020 година со почеток во 18:00 часот, ЦЕФЕ Македонија заедно со ЦЕФЕ Струмица и ЦЕФЕ Исток организираше онлајн настан под мотото “Преку Еразмус+ до нови животни хоризонти” кој беше во рамки на тродневниот глобален ... Прочитај повеќе


Вести

Коучинг на обучувачи за претприемништво

Објавено на септември 22nd, 2020 | од admin

На 19 и 20 септември 2020 година, во хотел Изгрев, Штип се одржа коучинг на обучувачите за претприемништво, кои ја користат ЦЕФЕ Методологијата. Целта на дводневната обука и коучинг беше обучувачите да се подготват за подобро ... Прочитај повеќе


Вести

Усогласени главните цели и фази на проектот „Социјално претприемништво за млади – SE4YOU”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство во областа на едукација на млади

Објавено на септември 17th, 2020 | од admin

На ден 16.09.2020 година, се одржа првата онлајн средба заедно со партнерите од Исланд, Грција, Кипар, Италија и Литванија во рамките на проектот „Социјално претприемништво за млади – SE4YOU”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство во областа ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на обуки за бизнис вештини во Источна Македонија

Објавено на септември 16th, 2020 | од admin

ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот “Креирање на центри за претприемништво во Источна Македонија” ве поканува на уникатни обуки за претприемништво и бизнис планирање. Главната цел на овие обуки е да ве обучи и да ви даде ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на тркалезни маси кои се спроведуваат во рамките на проектот “Одржлив развој преку спорт”

Објавено на август 26th, 2020 | од admin

Во рамките на проектот “Одржлив развој преку спорт” како дел од Еразмус+ програмата КА2: Стратешки партнерства во полето на едукација за возрасни, ЦЕФЕ Македонија спроведува повик за учество на тркалезни маси. Во перидот од 03.09.2020 до 04.09.2020 ... Прочитај повеќе


Вести

Транснационален состанок на партнерите од VOCCESS

Објавено на август 5th, 2020 | од admin

На 04 и 05 август 2020, ЦЕФЕ Македонија беше домаќин на интернационален состанок со партнерите од проектот VOCCESS Онлајн.  Целите на состанокот е да се презентираат резултатите од произведените едукативни материјали и проверка на фазата на ... Прочитај повеќе


Вести

Идните фасилитатори подготвени за спроведување на работилници за кариерен развој

Објавено на јули 26th, 2020 | од admin

Во рамките на Voccess проектот, а во организација на ЦЕФЕ Македонија, на 25.07.2020 година се одржа онлајн сесија за подготовка на идните фасилитатори за спроведување на работилници за кариерен развој. Подготвителната обука се одржа преку онлајн ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн состанок со партнерите на ZEUS

Објавено на јули 21st, 2020 | од admin

На 17.07.2020 година, партнерските организации во рамките на проектот Erasmus+ KA2 Strategic Partnership in the field of VET `Zooming Expressions Unitary Study” (Еразмус + КА2 Стратешко партнерство од областа на стручно образование и „Унитарна студија за ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за избор на фасилитатори за работилници за кариерен развој на млади

Објавено на јули 14th, 2020 | од admin

Работилница 28 Јули – 31 Јули 2020 | ЦЕФЕ Македонија спроведува повик за избор на 4 фасилитатори во рамките на проектот VOCCESS, проект во рамките на Еразмус + програмата, поддржан од Европската унија. Работилниците  се наменети ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ центрите во Македонија зајакнати со дополнителна вредност за пишување на проектни предлози

Објавено на јуни 30th, 2020 | од admin

Во петокот на 26.06.2020 година, ЦЕФЕ Македонија успешно ја реализираше ZOOM сесијата Кои се “купувачите” на вашите проектни предлози? – Евалуаторите!, во рамки на проектот “Креирање на регионални центри за претприемништво во Источна Македонија“, кој е ... Прочитај повеќе


Вести

Усогласување на проектните активности за време на „Ковид-19“ пандемијата

Објавено на јуни 25th, 2020 | од admin

Претставниците на партнерските организации во рамките на прoектот Еразмус + КА2 Стратешко партнерство од областа на едукацијата за возрасни – „Одржлив развој преку спорт“, одржаа онлајн состанок за усогласување на активностите и визијата на проектот според ... Прочитај повеќе


Вести

Кои се “купувачите” на вашите проектни предлози? – Евалуаторите!

Објавено на јуни 25th, 2020 | од admin

Во петок, 26.06.2020 од 19.00 до 20.30 ч, ЦЕФЕ Македонија организира ЗООМ сесија со двајца евалуатори на Еразмус+ проекти: Александра Глигорович од Црна Гора и Волкан Мудерисоглу  од Турција. Секој од избраните евалуатори има преку 15 ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализирана онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација

Објавено на јуни 21st, 2020 | од admin

Во периодот од 01-12 јуни, успешно беше реализирана Обуката за планирање и пишување на проектна апликација која што беше организрана од страна на ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот „Креирање на регионални центри за претприемништво во ... Прочитај повеќе


Вести

Како методологијата на ЦЕФЕ влијае врз бизнисот и вработеноста ширум светот?

Објавено на јуни 9th, 2020 | од admin

ЦЕФЕ методологијата е создадена со цел да ги развива и подобрува бизнис компетенциите, менаџерските и личните компетенции кај различни видови целни групи (претприемачи, менаџери, едукатори, студенти, невработени … се до бегалци, земјоделци, затвореници, лица во незавидна ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација

Објавено на мај 27th, 2020 | од admin

Обука 1 Јуни – 12 Јуни 2020  Во рамки на проектот „Креирање на регионални центри за претприемништво во Источна Македонија“, ЦЕФЕ Македонија организира онлајн обука за планирање проекти и пишување проектна апликација. Обуката е произведена и ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑