Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Нова соработка за јакнење на младите во Македонија

Објавено на февруари 3rd, 2021 | од admin

На 02.02.2021 година, ЦЕФЕ Македонија потпиша меморандум за соработка со Здружението за слепи лица и лица со оштетен вид на град Скопје. Преку оваа соработка се отвараат нови можности за спроведување на заеднички акции и иницијативи, ... Прочитај повеќе


Вести

Четврта онлајн средба со партнерите од проектот “GET YES 2”

Објавено на јануари 30th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот „GET YES 2“ – Erasmus + KA2 – Градење на капацитети во областа на младите/ACPALA, ЦЕФЕ Македонија заедно со партнерите на проектот го одржаа четвртиот онлајн состанок на 27.01.2021 година. Покрај финализирањето на истражувањето кое ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за обучувачи: Global Exchange and Training for Youth Employment Services (рокот за пријавување е продолжен до 30.04.2021)

Објавено на јануари 20th, 2021 | од admin

Во рамките на проектот “Global Exchange and Training for Youth Employment Services 2 ” ко-финансиран од Програмата Еразмус + на Европската унија, имаме отворен повик за обука за обучувачи за претприемништво која што ќе се одржи ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн средба помеѓу партнерите од проектот “SE4Y – Социјално претприемништво за млади“

Објавено на јануари 18th, 2021 | од admin

На 14.01.2021 се одржа онлајн средба помеѓу партнерите од проектот “SE4Y – Социјално претприемништво за млади“ , на кој го довршивме првиот интелектуален производ  „План за креирање на социјален бизнис“. Планот ќе биде објавен во месец ... Прочитај повеќе


Вести

Агенда за курсот Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies

Објавено на јануари 11th, 2021 | од admin

Од 12 до 28 јануари, 2021 година, ќе се одржи светскиот курс по претприемништво Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies. Овој курс го оргнизира професорот Мајкл Голдберг од Case Western Reserve University (CWRU), во ... Прочитај повеќе


Вести

Планот за социјален бизнис во завршна фаза

Објавено на декември 19th, 2020 | од admin

Изработката на Планот за креирање на социјален бизнис во рамки на  проектот ” SE4Y – Социјално претприемништво за млади”  е во финална фаза. На состанокот кој се одржа на 15.12.2020 год. преку видео платформата ZOOM, ЦЕФЕ ... Прочитај повеќе


Вести

Втор состанок со партнерите во рамките на проектот “GET YES 2”

Објавено на декември 14th, 2020 | од admin

На 10ти декември 2020 година, се одржа вториот состанок во рамките на проектот “GET YES 2” – Еразмус + КА2 – Градење на капацитети во областа на младите. Средбата се одржа онлајн преку платформата ZOOM, а ... Прочитај повеќе


Вести

Соработка на два проекти за промовирање на социјално претприемништво во Македонија

Објавено на декември 9th, 2020 | од admin

На 04.12.2020 година, Јован Сталевски од ЦЕФЕ Македонија, кој е претставник на проектот „Социјално претприемништво за млади“, финансиран од Еразмус + Програма на Европската комисија, одржа состанок со Миндаугас Данис, долгорочен експерт за проектот „ Поддршка ... Прочитај повеќе


Вести

Светски курс за претприемништво

Објавено на ноември 30th, 2020 | од admin

Професор Michael Goldberg од Case Western Reserve University (CWRU) , во соработка со Американската амбасада во Р. Македонија и ЦЕФЕ Македонија, организираат група за курсот „Надвор од Силиконската долина“ кој ќе се оддржи од 12 до ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализиран настан во рамките на Глобалната Недела за претприемништво 2020

Објавено на ноември 26th, 2020 | од admin

На 21.11.2020 година, во рамките на Глобалната недела за претприемништво се оддржа онлајн настан во организација на ЦЕФЕ Македонија, а во соработка со Startup Macedonia. Настанот се оддржа под насловот „ Competency based economies, through creation ... Прочитај повеќе


Вести

Втор состанок во рамките на проектот „SE4Y –Социјално претприемништво за млади“ – Еразмус + KA205 – Стратешко партнерство за млади

Објавено на ноември 24th, 2020 | од admin

На 17-ти ноември, 2020 година, се одржа втор состанок во рамките на проектот „SE4Y –Социјално претприемништво за млади“ – Еразмус + KA205 – Стратешко партнерство за млади. Средбата се одржа преку интернет преку платформата ЗООМ, а ... Прочитај повеќе


Вести

Глобална недела на претприемништвото 2020

Објавено на ноември 11th, 2020 | од admin

Во рамки на Глобалната недела на претприемништво 2020 (GEW2020), која ќе се оддржи од 16.11.2020 – 22.11.2020, ЦЕФЕ Македонија организира онлајн настан на тема „Competency based economies through creation of entrepreneuers” (Преку компетентни претприемачи градиме конкурентни ... Прочитај повеќе


Вести

Македонската претприемачка приказна се изучува на престижен универзитет во САД

Објавено на октомври 21st, 2020 | од admin

Во 2015 година, тимот на ЦЕФЕ Македонија произведе видеа кои го претставуваат првиот масивен отворен онлајн курс за екосистемот за поддршка на претприемништвото во Македонија.  Во интервју за Форбс, во 2018 година, Нина Николиќ беше интервјуирана ... Прочитај повеќе


Вести

Успешно реализрани обуки за бизнис вештини во Источна Македонија

Објавено на октомври 21st, 2020 | од admin

Во рамките на проектот “Креирање на регионални цетри за претприемништво во Источна Македонија“, ЦЕФЕ Македонија во месец септември успешно реализираше 5 обуки за бизнис вештини во градовите Свети Николе, Струмица, Штип, Кочани и Радовиш. Обуките беа ... Прочитај повеќе


Вести

Конгрес за Искуствено Учење – Истанбул 2020

Објавено на октомври 17th, 2020 | од admin

ELCON’2020 https://www.elcongress.com/ ќе се организира како виртуелен настан на 23-24 октомври 2020 година во Истанбул, со почесното присуство на Алис Ј.Колб и Дејвид А.Колб (основоположник на моделот за исксутвено учење – на кој што се заснова ... Прочитај повеќе


Вести

Онлајн средба помеѓу партнерите од проектот „Zooming Expression Unity Study – ZEUS”

Објавено на октомври 16th, 2020 | од admin

На 07 и 08.10.2020 година, се одржа онлајн средба помеѓу партнерите од проектот „Zooming Expression Unity Study – ZEUS”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство за иновации и размена на добри практики, кој поради актуелната состојба со ... Прочитај повеќе


Вести

ЦЕФЕ Македонија овозможува учество во Еразмус + програмата за 200 лица

Објавено на октомври 16th, 2020 | од admin

На ден 15.10.2020 година со почеток во 18:00 часот, ЦЕФЕ Македонија заедно со ЦЕФЕ Струмица и ЦЕФЕ Исток организираше онлајн настан под мотото “Преку Еразмус+ до нови животни хоризонти” кој беше во рамки на тродневниот глобален ... Прочитај повеќе


Вести

Коучинг на обучувачи за претприемништво

Објавено на септември 22nd, 2020 | од admin

На 19 и 20 септември 2020 година, во хотел Изгрев, Штип се одржа коучинг на обучувачите за претприемништво, кои ја користат ЦЕФЕ Методологијата. Целта на дводневната обука и коучинг беше обучувачите да се подготват за подобро ... Прочитај повеќе


Вести

Усогласени главните цели и фази на проектот „Социјално претприемништво за млади – SE4YOU”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство во областа на едукација на млади

Објавено на септември 17th, 2020 | од admin

На ден 16.09.2020 година, се одржа првата онлајн средба заедно со партнерите од Исланд, Грција, Кипар, Италија и Литванија во рамките на проектот „Социјално претприемништво за млади – SE4YOU”, Еразмус + КА2 Стратешко партнерство во областа ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учество на обуки за бизнис вештини во Источна Македонија

Објавено на септември 16th, 2020 | од admin

ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот “Креирање на центри за претприемништво во Источна Македонија” ве поканува на уникатни обуки за претприемништво и бизнис планирање. Главната цел на овие обуки е да ве обучи и да ви даде ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑