Ја разгледувате "Вести" категорија

Вести

Иновативни и несекојдневни модели на финансирање на мали и средни претпријатија

Објавено на октомври 30th, 2015 | од admin

Сите светски експерти учат дека парите се ресурс кој што го има во најголеми количини на планетава. Прашањето е: Каде се? Како до нив? На кој начин да ги ставам во функција на мојата бизнис идеја? ... Прочитај повеќе


Вести

Проектот ИНВЕСТИРАЈ промовиран на ТЕДх Фулбрајт во Санта Моника, САД

Објавено на септември 29th, 2015 | од admin

„Амбасадата на САД во Македонија одлучи да организира средби со студентите кои го посетуваа онлајн курсот  Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies. Еден од средбите беше организирана во Битола. По стотици и стотици студенти ... Прочитај повеќе


Вести

Обука за проектни менаџери во Сицилија

Објавено на септември 29th, 2015 | од admin

Тројца претставници од Македонија учествуваа на тренинг за менаџирање на проекти “Turning Young People Needs into an Action Plan“ кој се одржа во Калтанисета, Сицилија , во периодот од  16 до 24 Септември. Обуката беше финансирана ... Прочитај повеќе


Вести

Преку 400 претприемачи на лидерскиот семинар во Скопје

Објавено на септември 29th, 2015 | од admin

Кога нешто е поврзано со развој на претприемачите, ЦЕФЕ Македонија зема активно учество. Членови на ЦЕФЕ Македонија, Зоран Витанов заеднички со Лајонес мрежата на потрошувачи и трговци, успешно го организираа лидерскиот семинар кој имаше за цел ... Прочитај повеќе


Вести

Резултати од програмата за самовработување на УНДП, АВРМ, АППРМ и МТСП

Објавено на септември 25th, 2015 | од admin

Во 2015 година конуслтантите на ЦЕФЕ Македонија – Деан Стојановски и Јован Сталевски се приклучија на проектот за самовработување www.samovrabotuvanje.mk кој е реализиран од Агенцијата за вработување на Република Македонија (АВРМ) со своите Центри за вработување, ... Прочитај повеќе


Вести

Видеата од проектот “Инвестирај” премиерно на Тера Телевизија

Објавено на септември 19th, 2015 | од admin

Гледајте не секоја сабота, почнувајќи од 19 септември, во термин од 17.30 часот на телевизија ТЕРА www.tera.mk. За вас имаме кул видеа од кои што ќе дознаете од каде да најдете поддршка за вашата идеја за ... Прочитај повеќе


Вести

Како да се надминат стравот, агресијата, зависта и алчноста за успех во претприемништвото?

Објавено на септември 17th, 2015 | од admin

На 12 и 13 септември 2015 година во хотел Капри, Битола, се оржа обука која е единствена до сега на тема психологија во претприемништвото. Организатор на обуката е здружението ЦЕФЕ Македонија, а на неа присуствуваа повеќе ... Прочитај повеќе


Вести

Создавање на првите онлајн ментори за потребите на Европскиот Волонтерски Сервис (ЕВС)

Објавено на септември 1st, 2015 | од admin

Тројца учесници од Македонија (Сања Тоневска, Дражен Котевски и Александар Алабаковски) учествуваа во проектот за создавање на онлајн платформа за обука на волонтери на евс (европскиот волонтерски сервис), а учесниците стануваат првите е-ментори на ЕВС. Во ... Прочитај повеќе


Вести

Како да ги надминеме психолошките пречки за успех на претприемачот?

Објавено на август 12th, 2015 | од admin

Ве покануваме на обука која ќе се заснова на емоционалната интелиганција во претприемништвото, поконкретно, негативните емоции како пречка за успехот на претприемачите. Ова е една од темите која е најретко застапена и најоскудно дисеминирана во рамките ... Прочитај повеќе


Вести

Развој на претприемништвото во транзиционите економии – Македонската приказна

Објавено на јули 29th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Насловот на статијата е името на фасилитираниот курс кој се одржува во Американското Катче -Битола од 23ти јули до 17ти август 2015. Содржината и материјалите од курсот се претставени на http://bit.ly/BSVonlinecourse. Патот по кој што претприемачите ... Прочитај повеќе


Вести

Заклучоци и информации од конфернција „Јакнење на претприемачкиот екосистем во Р.Македонија“

Објавено на јули 21st, 2015 | од Stefan Spasenovski

Економските актери и креирачите на политики во Македонија нон стоп бараат решенија за да создадат нови работни места и да го стимулираат економскиот раст. Во таа цел најпотребно е креирањето на нови и иновативни компании, но ... Прочитај повеќе


Вести

Креираме идни амбасадори за промоција на претприемништвото

Објавено на јули 17th, 2015 | од Stefan Spasenovski

ЦЕФЕ Македонија ќе биде стратешки партнер во реализација на проектот „ТоТ и коучинг за идните амбасадори на претприемништвото“ кој што ќе се реализира во првата половина на Октомври 2015 година во Кајзери, Турција. Со оваа активност ... Прочитај повеќе


Вести

Kако ЦЕФЕ Македонија се издига во светот?

Објавено на јули 17th, 2015 | од Stefan Spasenovski

Мислите се РЕАЛНИ и особено МОЌНИ кога се проследени со определена цел, истрајност и силна желба за нивно претворање во материјален облик. Пред неполна година (во летото 2014 година), со нашите ЦЕФЕ партнери од целиот свет, ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учесници за обука ,,Клучеви за вработување – развој на меки вештини за зајакнување на младите” во Ерменија

Објавено на јули 1st, 2015 | од Stefan Spasenovski

Предложениот курс е дизајниран со цел да се соберат младинските работници и лидери и да им се обезбеди можност да истражуваат и да доживеат нови методи за развој на  вештини кои може да се користат при ... Прочитај повеќе


Вести

Земете учество во курсот „Претворање на потребите на младите во акционен план“ во Италија

Објавено на јуни 22nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

Претворање на потребите на младите во акционен план за инклузивен раст на заедницата е 7 дневен курс во кој се вклучени 33 младински работници и 11 младински организации од земјите на ЕУ и Западен Балкан ( ... Прочитај повеќе


Вести

Повик за учесници на тренинг курс во Велика Британија

Објавено на мај 21st, 2015 | од Stefan Spasenovski

Курсот кој се одржува од 17-23ти Август во Англија има за цел да им даде доверба на оние кои ги развивааат меѓународните активности во рамките на Еразмус + програмата и стекнат вештини за да ги влкучат ... Прочитај повеќе


Вести

Уникатна можност да станете првите Е-ментори за потребите на Европскиот Волонтерски Сервис (ЕВС)

Објавено на мај 7th, 2015 | од Stefan Spasenovski

ЦЕФЕ Македонија објавува јавен повик за сите заинтересирани кои сакаат да ја отпочнат или надградат својата Европска кариера во областа на менторинг и онлјан учењето на млади. Што се нуди? Учество во проект од Еразмус+ програмата: ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис средба и саем за кариера во Тетово

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

На 29ти април 2015, присуствуваме на десеттиот Саем за Кариера кој се одржа на SEEU Универзитетот Југоисточна Европа, при што реализиравме и бизнис средбата со студентите од универзитетот и технолошкиот парк SEEU TechPark. Тимот на проектот ... Прочитај повеќе


Вести

Бизнис Средба во Скопје

Објавено на мај 2nd, 2015 | од Stefan Spasenovski

На 28 април 2015 во Американското Катче Скопје American Corner Skopje/ American Educational Center тимот на проектот „Зошто да одите во странство кога може да останете и да инвестирате во вашата држава„ одржа бизнис средба на ... Прочитај повеќе


Back to Top ↑