Вести

Објавено на март 13th, 2018 | од admin

0

Социјална инклузија преку технологија

This post is also available in: English

ЦЕФЕ Македонија зеде учество во проектот на УСАИД Македонија, ИВоте Фондација и Отворете ги прозорците кој носи наслов “Социјална инклузија преку технологија”. Придонесот на ЦЕФЕ МАкедонија во овој проект беше преку реализирање на практична работа, менторство и креирање на тренинг програми, за што на претседателот на нашата организација, Јован Сталевски, му беше доделена благодарница.


Преку овој проект, за прв пат во Македонија е отворен HUBIT Центар, кој што ќе нуди услуги на младите со попреченост и ќе ги поврзува со работни места и можности од ИТ индустријата.


За авторотComments are closed.

Back to Top ↑