Вести

Објавено на април 17th, 2017 | од admin

0

Работилници за градење на тим

Искуството е најдобар учител. Сесии за градење на тимови на академијата за извидници организирана од Сојуз на извидници на Македонија – Scout Association of Macedonia
Работилниците беа реализирани според ЦЕФЕ методот за практично учење.

Линк до галеријата

Праксата покажува дека учењето е на виско ниво и задоволството на учениците исто така.
 

Резултати од сесијата – Креирање на виското продуктивни тимови
Област Резултат Проценти
Задоволни Неутрални Незадоволни Задоволни Неутрални Незадоволни
Квалитет на презентација 38 8 0 82.6 17.4 0.0
Постигнување на цели 40 5 1 87.0 10.9 2.2
Учење од учесниците 32 13 1 69.6 28.3 2.2
Подобрување на знаењето 38 8 0 82.6 17.4 0.0
Лично учество 34 11 1 73.9 23.9 2.2
Логистика 43 3 0 93.5 6.5 0.0
Вкупно 225 48 3 81.5 17.4 1.1

 

 


За авторотComments are closed.

Back to Top ↑