Вести

Објавено на февруари 28th, 2019 | од Trajche Anastasov

0

Мобилна апликација која ги зголемува шансите за вработување и професионален развој!

Преку игра на мобилен телефон ќе ги зголемиме нашите шанси за вработување и професионален развој!

Од Шпанија го започнуваме новиот проект VOCCESS каде што со партнери од Италија, Шпанија, Турција и Бугарија ќе креираме софтвер за кариерно ориентирање и професионален развој за младите во светот.

Планот е да им ја олесниме работата на кариерните центри и да го направиме професионалниот развој поинтересен за младите.

Овој викенд претставници од ЦЕФЕ Македонија се сретнаа со партнерите во Валенсија, за да ги разговараат деталите околку реализацијата на VOCCESS.

На 23 и 24 фебуари се одржа kick-off состанок, каде што ги поставивме целите и вредностите на проектот. Почнуваме со полна пареа, следете не за повеќе информации!


За авторотComments are closed.

Back to Top ↑