Вести

Објавено на март 12th, 2015 | од Stefan Spasenovski

0

Поттикнување на претприемачкиот дух меѓу студентите

This post is also available in: English

Обучувач од тимот на ЦЕФЕ Македонија ги презентираше активностите на организацијата, како ЦЕФЕ методологијата успешно создава претприемачи, како и за престојните средби и работилници кои ќе се организираат во рамките на тековниот проект „Зошто да одите во странство кога може да останате и да инвестирате во вашата држава“ пред студентите на Педагошки факултет – Битола.

Ви го пренесуваме текстот од страната на факултетот http://www.pfbt.uklo.edu.mk/index.html

Во рамките на проектот организиран во соработка со SEECEL (South East European centre for entrepreneurial learning), на 10.03.2015 година, пред студентите на Педагошкиот факултет во Битола, пригодни предавања од областа на претприемништвото одржаа г-ѓа Розита Талевска Христовска од Фондацијата BSC (Business Start Up Center)www.bscbitola.org и г-дин Јован Сталевски, претседател на CEFE Македонија http://www.cefe.mk/

 


За авторотBack to Top ↑