Вести

Објавено на декември 19th, 2020 | од admin

0

Планот за социјален бизнис во завршна фаза

Изработката на Планот за креирање на социјален бизнис во рамки на  проектот ” SE4Y – Социјално претприемништво за млади”  е во финална фаза. На состанокот кој се одржа на 15.12.2020 год. преку видео платформата ZOOM, ЦЕФЕ Македонија заедно со партнерите во проектот ги договорија последните активности околу изработката на овој план, како прв ителектуален производ  кој се очекува да излезе во февруари следната година.

На состанокот исто така се дискутираше и за дисеминација на активностите од проектот и поделба на одговорностите помеѓу партнер организациите.

За подетални информии околу активностите во рамки на овој проект проектот можете да ја посетите  Facebook страната : SE4You

Проектот ”SE4Y – Социјално претприемништво за млади”  е дел од Еразмус + програмата, КА205 – Стратешко партнерство за млади и истиот има за цел да ги надгради младите со конкретни компетенции и вештини за водење на социјални претпријатија.


За авторотComments are closed.

Back to Top ↑